ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ.Οικ.:Στόχος των αποκρατικοποιήσεων η χαλάρωση της θηλιάς του χρέους

Υπ.Οικ.:Στόχος των αποκρατικοποιήσεων η χαλάρωση της θηλιάς του χρέους

Μετά τις σημερινές εξελίξεις με την τρόικα, η διαφορά είναι περί όνου σκιάς, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση της εγγυημένης συμμετοχής του Δημοσίου σε ΔΕΚΟ και λιμένες, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Στουρνάρας επέμεινε πως η κυβέρνηση διεξάγει όντως σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα επικαλούμενος τα σημερινά επιτόκια δανεισμού της Ελλάδας από το EFSF «ακόμα φθηνότερα και από την Αυστρία»,την εξασφάλιση της επιμήκυνσης με λήψη μέτρων 13,5 δισ. (αντί 18,5 δισ. χωρίς επιμήκυνση) και τη μείωση των δαπανών για συντάξεις μισθούς και επιδόματα στα 6,5 δισ. ευρώ (αντί ποσοστού ίσου με τη συμμετοχή τους στη διαμόρφωση των πρωτογενών δαπανών).

«Υπ' αριθμόν ένα στόχος των αποκρατικοποιήσεων είναι η χαλάρωση της θηλιάς του δημοσίου χρέους. Η επιτυχία του προγράμματος αναμένεται να εξασφαλίσει νέες θέσεις εργασίας, να δώσει ταυτόχρονα αναπτυξιακή ώθηση και να αναδείξουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα κυρίως στα λιμάνια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Στουρνάρας.