ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Τσίπρας: Να ματαιωθούν τα μέτρα πάση θυσία

Αλέξης Τσίπρας: Να ματαιωθούν τα μέτρα πάση θυσία

Την ματαίωση των μέτρων που προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση ενόψει του νέου πακέτου στήριξης ζητάει ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στη Real News, υποστηρίζει ότι «Τα μέτρα αυτά πρέπει να ματαιωθούν με κάθε θυσία», και κατηγορεί τον Φώτη Κουβέλη ότι «αντέδρασε στα εργασιακά γιατί είδε ότι πάει για πολιτική εξαφάνιση». «Αν υπάρχει εκ νέου επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο, συμπληρώνει, «πρέπει να καταψηφίσουν τα μέτρα».

Όσον αφορά τη λίστα Λαγκάρντ ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι θα καλέσει τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επί του θέματος στη Βουλή και κάνει λόγο για αισχρή κοροϊδία . «Πρέπει να τοποθετηθεί ο πρωθυπουργός. Θα τον καλέσω να το κάνει την ώρα του πρωθυπουργού. Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι μια αισχρή κοροϊδία σε έναν λαό που ματώνει για να βγάλει πέρα τη ζωή του. Θα έπρεπε να ντρέπονται», τονίζει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στο Παρίσι, συμμετέχει σήμερα στη συνάντηση των ευρωπαϊκών κομμάτων της Αριστεράς με θέμα «Βουλευτές για μια εναλλακτική λύση».

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιείται στο κτήριο του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος, έχουν δηλώσει συμμετοχή εκατό και πλέον βουλευτές της Αριστεράς, μέλη των εθνικών κοινοβουλίων από είκοσι χώρες, είτε ευρωβουλευτές.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης είναι ο διάλογος πάνω σε τρία βασικά θέματα:

- Στρατηγικές αντίστασης και εναλλακτικών λύσεων έναντι των σχεδίων λιτότητας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Τρόποι προστασίας της εργασίας

- Επανάκτηση της εξουσίας στις οικονομικές και δημοσιονομικές επιλογές.