Διαφωνεί ο Σπηλιωτόπουλος με τη φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας

Διαφωνεί ο Σπηλιωτόπουλος με τη φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας

Ο βουλευτής της ΝΔ Άρης Σπηλιωτόπουλος έδειξε πως διαφωνεί με τα σενάρια για φορολόγηση της μικρής ιδιοκτησίας και σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε:

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν την παραμικρή βάση. Θέλω να πιστεύω ότι οι πάντες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μικροϊδιοκτησία είναι συνυφασμένη με την ιστορική πορεία και την ανάπτυξη της νεοελληνικής κοινωνίας. Αν τορπιλίσουμε τον κοινωνικό ιστό που έχει απομείνει συνυφασμένος με την αστική παράταξη, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί μπορεί να υπάρξουν κοινωνικές εκρήξεις.

Πιστεύω ότι αυτά τα σενάρια είναι επιστημονικής φαντασίας. Δεν πιστεύω ότι μπορούν να έχουν σχέση με μία κυβέρνηση, η οποία έχει ως ραχοκοκαλιά της ένα φιλελεύθερο, αστικό κόμμα. Και η φιλελεύθερη ιδεολογία είναι συνυφασμένη με την έννοια της ιδιοκτησίας». Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις διαφόρων κλάδων, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απάντησε:

«Υπάρχουν κοινωνικές ομάδες με δίκαια αιτήματα. Δεν έχουμε, όμως, χρόνο αυτή τη στιγμή να τα δούμε όλα παράλληλα. Εγώ είμαι υπέρ του διαλόγου, αλλά δεν μπορεί να γίνει διάλογος με χειρόφρενα. Και οι αγρότες πρέπει να δείξουν κοινωνική ευθύνη και να αφήσουν τις απειλές ότι θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο. Ναι στο διάλογο, αλλά όχι στις απειλές και τους εκβιασμούς».