ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε κήρυξη επιστράτευσης των ναυτεργατών προχώρησε η κυβέρνηση

Σε κήρυξη επιστράτευσης των ναυτεργατών προχώρησε η κυβέρνηση

«Η κυβέρνηση κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια έντιμα και καλόπιστα προκειμένου να δώσει λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τους ναυτεργάτες. Κάναμε εξαντλητικό, πολυήμερο διάλογο και δώσαμε σαφέστατες απαντήσεις και συγκεκριμένες λύσεις», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επίταξη των ναυτεργατών.

«Όπως φαίνεται από την απόφαση της ΠΝΟ, με οριακή πλειοψηφία δυστυχώς μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν αφήνουν κανένα άλλο περιθώριο για να συνεχιστεί ο διάλογος», τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλο το ιστορικό του διαλόγου.

«Κατόπιν τούτου και προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να μην υπάρξει κίνδυνος για τους νησιώτες εισηγήθηκα στον πρωθυπουργό να διατάξει την πολιτική κινητοποίηση των πληρωμάτων, ο οποίος και με εξουσιοδότησε να προβούμε στην επίταξη των υπηρεσιών των πληρωμάτων», επεσήμανε ο κ. Κωστής Μουσουρούλης.

«Άμεσα οι κατά τόπους λιμενικές αρχές θα επιδώσουν τα φύλλα επίταξης και θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της ομαλότητας στις συγκοινωνίες», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η έναρξη της επίταξης σύμφωνα με την απόφαση είναι από αύριο στις 6 το πρωί. «Εφόσον όμως πληρώματα και εταιρείες λάβουν τα φύλλα επίταξης και συμφωνήσουν μπορούν τα πλοία να αναχωρήσουν άμεσα», κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων