ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ.Κατσέλη: Ναι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε μονομερείς ενέργειες

Λ.Κατσέλη: Ναι σε συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ – Όχι σε μονομερείς ενέργειες

«Δεν μπορούν να γίνουν μονομερείς ενέργειες» για την καταγγελία του Μνημονίου, τόνισε η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, κα. Λούκα Κατσέλη σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους.

Επιβεβαίωσε, μάλιστα πως ισχύουν οι επαφές της με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η Λούκα Κατσέλη άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την ίδια όμως, θα εξαρτηθεί από τον χρόνο των εκλογών και την πόλωση που θα υπάρχει.

Στην ίδια συζήτηση, η κα. Κατσέλη σχολιάζοντας την οικονομική πορεία της χώρας είπε ότι χρειάζεται άμεσα «κούρεμα» του χρέους και όχι επιμήκυνση και χαρακτήρισε το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, μη ρεαλιστικό. Εκτίμησε, επίσης, ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αντιληφθεί πως το πρόγραμμα δεν προχωράει και ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση.

Σε σχέση με την πολιτική κατάσταση στη χώρα, εξέφρασε την άποψη, ότι το πολιτικό παιχνίδι δεν παίζεται πια σε επίπεδο κομμάτων, αλλά σε επίπεδο πόλων και ότι απέναντι στο μέτωπο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένας αντίπαλος πόλος με εναλλακτική πολιτική και και αξιόπιστη πρόταση και πρόσωπα.

Φόρουμ διαλόγου για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση

Προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς φιλοδοξεί να συγκεντρώσει η κα. Λούκα Κατσέλη στο διήμερο φόρουμ που διοργανώνει με τη συνεργασία του Levi Economics Institute και του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση.

Η κα Κατσέλη στο πλαίσιο του φόρουμ, το οποίο προγραμματίζεται για τις 8 και 9 Μαρτίου, επιθυμεί να ανοίξει ο διάλογος μεταξύ πολιτικών και μη, στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται για τη συγκρότηση ενός πόλου δυνάμεων της Αριστεράς που θα μπορούσαν να καταθέσουν «αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση». Οι συζητήσεις θα γίνουν κάτω από τον γενικό προβληματισμό: «Έξοδος από την κρίση, η πρόκληση της εναλλακτικής πορείας».