ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας:Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες

Στουρνάρας:Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου για τους αγρότες

Σε δήλωση προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, μετά τη διϋπουργική συνάντηση για τα αιτήματα των αγροτών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πραγματοποιήθηκε, σε πολύ καλό κλίμα, η συνάντηση με τους αγρότες και τον κ. Μπούτα, με τη συμμετοχή των Υπουργών κ.κ. Βρούτση, Τσαυτάρη, Λιβιεράτου, των Υφυπουργών κ.κ. Παπαγεωργίου και Μαυραγάνη, του Διοικητή του ΟΓΑ κ. Κοντού, καθώς και του Γ.Γ. του ΥΠΟΙΚ κ. Μέργου και του προέδρου ΣΟΕ κ. Τσακλόγλου.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε: «Ακούσαμε όλα τα αιτήματα των αγροτών. Τους είπαμε ότι μέσα στα στενά δημοσιονομικά πλαίσια οι δυνατότητες είναι μικρές. Παρ' όλα αυτά, όμως, προσπαθούμε και η προσπάθεια συνεχίζεται. Πάντα μέσα στο δημοσιονομικό πλαίσιο που η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους εταίρους και έχει ψηφίσει η Βουλή, βάσει των οποίων συνεχίζουμε και παίρνουμε τις δόσεις.
Στο συνταξιοδοτικό κομμάτι, ο κ. Βρούτσης είπε ότι εξετάζεται η θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 40 έτη εργασίας. Για το πετρέλαιο τους είπαμε τις προτάσεις μας. Εξετάζουμε την κάρτα πετρελαίου.

Θα υπάρξει Επιτροπή που θα εξετάσει την καθιέρωσή της. Θα δούμε εάν είναι εφικτό μέσα στο 2013. Ο κ. Λιβιεράτος τους είπε ότι γίνεται προσπάθεια και ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα η ΔΕΗ θα είναι σε θέση να επιλύσει ορισμένα από τα προβλήματα. Τους προσκάλεσε, μάλιστα, να πάνε στη ΔΕΗ και να κουβεντιάζουν το πρόβλημα που είναι αρκετά τεχνικό και αρκετά δύσκολο.

Βεβαίως, αν μας ζητηθεί θα ξανασυναντηθούμε. Η κυβέρνηση έχει κάνει συγκεκριμένες ανακοινώσεις για τους αγρότες. Αρκετά από τα ζητήματα, που είναι θεσμικού χαρακτήρα και δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, βαίνουν προς επίλυση. Από του χρόνου οι αγρότες θα φορολογηθούν με βάση βιβλία, άρα αυτά θα αφαιρούνται από τα κόστη τους. Για το φορολογικό δεν έχουμε μιλήσει καθόλου».