ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον Βενιζέλο «κάρφωσε» σήμερα ο Διώτης μετά τον Γ.Α.Π.

Τον Βενιζέλο «κάρφωσε» σήμερα ο Διώτης μετά τον Γ.Α.Π.

Τα «πάνω – κάτω» έφερε και σήμερα με την κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, αυτή φορά τραβώντας το «χαλί» κάτω από τα πόδια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Μάλιστα, όλα αυτά μόλις μία ημέρα μετά τις αποκαλύψεις του Ιωάννη Διώτη για τον Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κ.Μπίκα, που υπέδειξε ως γνώστες για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ.

Ο κ. Ιωάννης Διώτης στη σημερινή συνέχεια της κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή αλλάζει τις αρχικές ημερομηνίες παράδοσης – παραλαβής του usb stick, ξαναφέρνοντας στο προσκήνιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Διώτης, ερωτώμενος σχετικά, επιβεβαίωσε ότι στις 8.7.2011 είχε δύο συναντήσεις με τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου το πρωί και το απόγευμα. Πρόσθεσε δε ότι «είναι πολύ πιθανόν να έδωσα το USB στον Βενιζέλο κατά την απογευματινή μας συνάντηση και όχι τον Αύγουστο του 2011, όπως αρχικά είχα πει».

Να σημειωθεί ότι στις 8.7.2011 το μεσημέρι -στο μεσοδιάστημα δηλαδή των δύο συναντήσεων-, ο κ. Διώτης αντέγραψε το USB που του είχε δώσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε νέο USB.

Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε, πως ο ίδιος δεν μετείχε της σύσκεψης αλλά μετέβη μόνο για να παραδώσει το στικάκι, ενώ αποκάλυψε πως του έδωσε και κάποιες εκτυπωμένες σελίδες από τη λίστα Λαγκάρντ. «Μετά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί της 8ης Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομικών συναντήθηκα εδώ στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο. Και είναι πολύ πιθανό σε αυτήν ακριβώς τη συνάντηση να του έδωσα το usb» κατέθεσε ο κ. Διώτης.

Στην περίπτωση πάντως που η σωστή ημερομηνία παράδοσης είναι η 8η Ιουλίου, τότε πιθανότατα ο χρήστης με την ονομασία «userV», ο οποίος, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, άνοιξε τρία αρχεία της λίστας το βράδυ της ίδιας ημέρας, να παραπέμπει στο σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και όχι στον κ. Διώτη.

Έντονη αντίδραση συνεργατών Βενιζέλου για Διώτη

«Πόσες φορές θα αλλάξει τις καταθέσεις του ο κ. Διώτης; Ξεκίνησε να λέει ότι δεν είχε το στικάκι και μετά αποδείχθηκε ότι έχει. Δεν θα μπούμε σε αυτά που λέει κάθε φορά. Αλλάζει συνεχώς αυτά που λέει και αποδεικνύονται στην πράξη ότι δεν ισχύουν» αναφέρουν κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Η ένοχη σχέση του ΓΑΠ με τη λίστα Λαγκάρντ

Ενώπιον της Προανακριτικής ο ΓΑΠ υπό το βάρος των αποκαλύψεων

Η αλληλογραφία Διώτη – Παπακωνσταντίνου «καίει» τον Παπανδρέου

Ο Παπανδρέου ήξερε για τη λίστα Λαγκάρντ και τον ενημέρωνε η ΕΥΠ

Ροή Ειδήσεων