ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δραγασάκης: Mόνο το 49% των επίκαιρων ερωτήσεων έχουν απαντηθεί

Δραγασάκης: Mόνο το 49% των επίκαιρων ερωτήσεων έχουν απαντηθεί

Την ανησυχία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για το φαινόμενο απροθυμίας υπουργών να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις, που απορρέουν από τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου κ. Ι. Δραγασάκης.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 49% των ερωτήσεων των οποίων η συζήτηση προγραμματίζεται στη Βουλή, απαντάται από την κυβέρνηση, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στην υπηρεσία Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.

Αφορμή στάθηκε η ματαίωση της συζήτησης εννέα επίκαιρων ερωτήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, το υπουργείο Τουρισμού απαντά κατά μέσο όρο στο 33% των ερωτήσεων που του απευθύνονται, το Επικρατείας στο 33%, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης στο 36%, το υπουργείο Οικονομικών στο 39%, το Εσωτερικών στο 40%, το Δημόσιας Διοίκησης στο 45% και το υπουργείο Υγείας στο 46%.

«Η ανησυχία είναι ομόθυμη στη Διάσκεψη για τη συστηματικότητα αυτού του φαινόμενου και το ποια είναι η θεραπεία, θα το δούμε. Προσωπικά πιστεύω ότι ο λαός πρέπει να ενημερώνεται», ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν υπουργοί που βρίσκονται κάτω από το μέσο στη συχνότητα απαντήσεων.

Η ματαίωση συζήτησης ερωτήσεων προκάλεσε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, ο οποίος κατήγγειλε ότι είναι προσχηματικά τα κωλύματα που δηλώνουν οι υπουργοί και ζήτησε αυτά να αιτιολογούνται εγγράφως από κάθε υπουργό.

Και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς κατήγγειλε το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της απροθυμίας των υπουργών και πρότεινε όταν λείπει ο υπουργός να μπορεί ο ερωτών βουλευτής να εκθέτει τα επιχειρήματα του.