ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι επιλεκτικές οικολογικές ευαισθησίες του Γιάννη Μπουτάρη

Οι επιλεκτικές οικολογικές ευαισθησίες του Γιάννη Μπουτάρη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ιδρυτής του Αρκτούρου συνεχίζει να επιτρέπει την αιχμαλωσία αρκούδων

Τον έχουν χαρακτηρίσει αιρετικό, τον έχουν πει "ιδιαίτερο" όμως όλοι αναγνωρίζουν τη μέχρι σήμερα συνεισφορά του Γιάννη Μπουτάρη στην προστασία της καφέ αρκούδας.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπήρξε ιδρυτής της μη κυβερνητικής, μη κερδοσκοπικής περιβαλλοντικής οργάνωσης "Αρκτούρος" που ιδρύθηκε το 1992 με στόχο την προστασία της άγριας ζωής. Ο Αρκτούρος έχει συμβάλει σημαντικά στην προστασία της καφέ αρκούδας και στην απελευθέρωση του είδους, από πάσης φύσεως αιχμαλωσία, όπως για παράδειγμα από τους ζωολογικούς κήπους.

Στο σημείο αυτό όμως γεννώνται βασικά ερωτηματικά για τη δράση του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος αποδεικνύεται πως έχει επιλεκτικές ευαισθησίες. Από τη μία υπήρξε βασικός υποστηρικτής του έργου του Αρκτούρου και από την άλλη πολιτικός υπεύθυνος για τη λειτουργία του Ζωολογικού Κήπου της Θεσσαλονίκης, στον οποίο υπάρχουν φυλακισμένες αρκούδες.

Για το γεγονός αυτό, διαμαρτύρεται και ο ίδιος ο Αρκτούρος, ο οποίος απευθύνει "δημόσια έκκληση στον Δήμο Θεσσαλονίκης και στην Αρμόδια Υπηρεσία της Αντιδημαρχίας Ποιότητας Ζωής για την μεταφορά των 2 αρκούδων του Ζωολογικού Κήπου Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου". Μάλιστα, όπως αναφέρει στο σχετικό δελτίο τύπου "πρόκειται για ένα αίτημα που ο Αρκτούρος υποβάλλει στο Δήμο Θεσσαλονίκης από το 1995 και εξής".

Άραγε οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες του Γιάννη Μπουτάρη εξαντλώνται σε ζητήματα που δεν επηρεάζουν τα καθήκοντα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης ή απλά τώρα που εξελέγη δε βρίσκει χρόνο να αντιληφθεί τα όσα η οργάνωση που ο ίδιος ίδρυσε υποστηρίζει;