ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονο φραστικό επεισόδιο Καψή με Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα

Έντονο φραστικό επεισόδιο Καψή με Κωνσταντοπούλου και Σακοράφα

«Πρόθεση μου ήταν η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει με τη συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.

Παράλληλα, απέρριψε κατηγορηματικά τις επικρίσεις ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τόνισε ότι η χρονική συγκυρία επιτρέπει πλέον να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΕΡΤ- κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, Παντελής Καψής, ο οποίος είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τη Σοφία Σακοράφα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί, διευκρινίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν σχετίζεται με τις ψηφιακές συχνότητες.

«Η ΕΡΤ είναι πάροχος ψηφιακού δικτύου εξ ορισμού. Δεν έχει σχέση με άδειες καναλιών που είναι μια παρατεταμένη ανομία επί 20ετία. Ευχής έργον είναι να μπει μια τάξη και στην ιδιωτική τηλεόραση για να ευδοκιμήσει και η δημόσια τηλεόραση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής. Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης, αφού υπογράμμισε ότι πρόθεση του ήταν η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει με τη συμβολή των εργαζομένων, τόνισε ότι ο ίδιος έκανε εξαντλητικές διαπραγματεύσεις, σημειώνοντας ότι αν αποφάσιζαν χωρίς τις συνδικαλιστικές εμπλοκές θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στο νέο σχήμα.

«Διαμορφώθηκε η συγκυρία που επιτρέπει για πρώτη φορά, να μπει ένα τέτοιο νομοσχέδιο στη Βουλή που μπορεί να κόψει τον ομφάλιο λώρο ΕΡΤ - κυβέρνησης. Πρώτη φορά επιχειρείται η δημόσια τηλεόραση να σταθεί στα πόδια της ισότιμα με τον ιδιωτικό τομέα» ανέφερε ο κ. Καψής ενώ έμφαση έδωσε και στην σωστή αξιοποίηση των πόρων.

Την έντονη αντίδραση του κ. Καψή προκάλεσε η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα, ότι μέχρι πρότινος ήταν «υπάλληλος του κ. Ψυχάρη και διορισμένος δοτός υπουργός». «Και στο κόμμα σας υπάρχουν βουλευτές που υπηρέτησαν σε διευθυντικές σχέσεις στο ΔΟΛ, αλλά για εκείνους δεν έχετε πρόβλημα. Επικρίνετε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αυτές είναι φασιστικές νοοτροπίες που θα τις περίμενα από τον κ. Κασιδιάρη και όχι από την αριστερά» σχολίασε ο κ. Καψής.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι ποτέ δεν δούλεψε ως δημοσιογράφος στο Δημόσιο γιατί ήθελε να έχει την ανεξαρτησία του, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν πήρα ούτε μια δραχμή από το Δημόσιο και δεν ντρέπομαι ούτε για μια στιγμή για τη δημοσιογραφική μου πορεία». Στο σημείο αυτό παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν έζησα τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά δεν πίστευα πως θα ζήσω τέτοιες εποχές δικτατορικής εμπνεύσεως που ρίχνουν μαύρο στις ζωές των πολιτών. Υπογράψατε για 2.000 απολύσεις, δεν είχατε πού να τις βρείτε, και με την ανευθυνότητα που σας διακατέχει, αποφασίσατε να κλείσετε την ΕΡΤ».

«Θα ήθελα με βάση την οικογενειακή σας παράδοση να μη συγκρίνετε εκείνες τις εποχές με το σήμερα... Έχω συνεργασθεί με τον πατέρα σας και με αυτά που λέτε, οι αγώνες κατά της χούντας που δώσαμε ευτελίζονται» της απάντησε ο κ. Καψής.