ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Με μπροστάρη τον Τσίπρα στη «μάχη» της ΔΕΘ

ΣΥΡΙΖΑ: Με μπροστάρη τον Τσίπρα στη «μάχη» της ΔΕΘ

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις κινητοποιήσεις των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Το «παρών» στις κινητοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη θα δώσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σηματοδοτώντας την πολιτική αντεπίθεση της Κουμουνδούρου.

Με το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει από σήμερα όλες τις δυνάμεις του για την επιτυχία των κοινωνικών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων στη ΔΕΘ.

Στόχος του κ. Τσίπρα είναι η ανατροπή των σημερινών συσχετισμών με στόχο την πτώση της κυβέρνησης και την προσφυγή το συντομότερο σε πρόωρες κάλπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αρωγός στις κινητοποιήσεις των μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που θα δώσουν το «παρών» στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, ημέρα παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Για να συμβολίσει δε την πολιτική σημασία της φετινής ΔΕΘ και των κοινωνικών κινητοποιήσεων η Κουμουνδούρου επέλεξε να βρεθεί και ο Αλέξης Τσίπρας στις διαδηλώσεις.

Μάλιστα ο πρόεδρος του κόμματος θα επισκεφθεί και τους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΤ3.

Η Κουμουνδούρου απευθύνει κάλεσα για γενίκευση των κινητοποιήσεων, με στόχο την πολιτική ανατροπή, τονίζοντας: «Σήμερα πρέπει να συνδέσουμε τις επιμέρους αντιστάσεις σε ένα μεγάλο ποτάμι που θα δώσει την μάχη για την τελική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτών των πολιτικών, την μάχη για την απελευθέρωση από τα μνημόνια, την μάχη που θα βάλει τέλος στην καταστροφή και με την συμμετοχή όλων μας θα ανοίξει ένα νέο δρόμο δικαιοσύνης, δημοκρατίας και αξιοπρέπειας».

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά από σήμερα και έχει ως εξής:

08.30: Οι βουλευτές Θοδωρής Δρίτσας, τομεάρχης Άμυνας και Βασίλης Χατζηλάμπρου, ΕΚΕ Άμυνας, οι βουλευτές της Α΄ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννα Γαϊτάνη, Τάσος Κουράκης, Γιάννης Αμανατίδης, της Β΄ Θεσσαλονίκης, Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου και ο συντονιστής ΝΕ Α΄ Θεσσαλονίκης, Νίκος Σαμανίδης με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα επισκεφθούν στην ΕΛΒΟ.

10.00: Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη Δέσποινα Σπανού, συντονίστρια του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

19.30: Εκδήλωση-Συζήτηση του SOSστε το Νερό, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Κοτσαμπάμπα- Θεσσαλονίκη, Οι αγώνες του νερού φτάνουνε στη νίκη». Με τη συμμετοχή του υπουργού Πολιτισμού της Βολιβίας, Πάμπλο Σέζαρ Γκρουξ Κανέδο και του προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, Γιώργο Αρχοντόπουλο.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση και στη συνέχεια συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης (Άγαλμα Βενιζέλου 6:00 μμ - Πορεία) με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού.