ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡ: Κατώτερη των περιστάσεων η άρνηση της ΝΔ για σύσκεψη αρχηγών

ΔΗΜΑΡ: Κατώτερη των περιστάσεων η άρνηση της ΝΔ για σύσκεψη αρχηγών

«Επιλογή κατώτερη των περιστάσεων που αποδυναμώνει το κοινό δημοκρατικό πολιτικό στίγμα» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ την «άρνηση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας» για συνάντηση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι όλα τα κόμματα, χωρίς αντιμετάθεση πολιτικών ευθυνών, θα πρέπει να συνεννοηθούν σε ένα μόνιμο και πολύμορφο πλαίσιο αποφασιστικών δράσεων.

Γενική αρχή, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, πρέπει να είναι «η απονομιμοποίηση των πράξεων της Χρυσής Αυγής μέσα από την εφαρμογή των νόμων, την ενίσχυση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των εγκληματικών ενεργειών και την απαξίωση των απάνθρωπων ιδεών της».

«Για εμάς, η δημιουργία ενός αρραγούς μετώπου όλων των κομμάτων της δημοκρατίας για την αντιμετώπιση του φασιστικού κινδύνου, αποτελεί σταθερή επιλογή. Καμία πολιτική διαφορά και αντίθεση δεν πρέπει να εμποδίσει την ενότητα απέναντι στο ‘απόλυτο κακό’», καταλήγει η ΔΗΜΑΡ