ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζεύουν τα οικονομικά στη Νέα Δημοκρατία

Μαζεύουν τα οικονομικά στη Νέα Δημοκρατία

Σε νέα εποχή φαίνεται πως έχει μπει η Νέα Δημοκρατία, καθώς μετά την ανανέωση στο οργανογράμματος κόμματος, επιχειρείται να προσαρμοστεί η λειτουργία του στην περίοδο που βιώνουμε.

Μπορεί λοιπόν, η εγκατάλειψη του ιστορικού κτιρίου της Ρηγίλλης να ήταν αυτή που έκλεψε τα φώτα της δημοσιότητας, ωστόσο όπως επισημαίνουν κύκλοι της Λεωφόρου Συγγρού, δεν πρέπει να τη δει κανείς απομονωμένα αλλά ενταγμένη σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο εξορθολογισμού που γίνεται από το καλοκαίρι στα έξοδα του κόμματος.

Το "νοικοκύρεμα" για το οποίο κάνουν λόγο, έχει μετατραπεί σε ζήτημα αιχμής τη δεδομένη χρονική περίοδο καθώς όπως φέρεται να έχει πει σε κλειστές συσκέψεις ο Γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, "δε γίνεται να ζητάμε από τον κόσμο να κάνει περικοπές στο εισόδημα του, αλλά εδώ να συνεχίζουμε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα". Φυσικά, όσοι γνωρίζουν, η χρηματοδότηση των κομμάτων πλέον έχει κοπεί σχεδόν 60%, οπότε περιθώρια για διαφορετικές προσεγγίσεις δεν υπάρχουν.

Παρ' όλα αυτά, όπως έχει διαρρεύσει, εκτός από τις μειώσεις στα μισθώματα, το κόστος λειτουργίας και του κόστους εκδηλώσεων (σ.σ. το Συνέδριο κόστισε 50% λιγότερο από εκείνο του 2010), αναμένονται και γενναίες μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων, οι οποίοι πάντως όπως σωστά "επισημαίνεται" σήμερα στον Τύπο, πρέπει να είναι οι μοναδικοί που εν μέσω κρίσης δεν είχαν δει μέχρι σήμερα τους μισθούς τους να μειώνονται ούτε ευρώ. Έπεσε και το τελευταίο κάστρο...