ΠΟΛΙΤΙΚΗ

N. Κωνσταντόπουλος: Υπάρχει ενεργό παρακρατικό δίκτυο

N. Κωνσταντόπουλος: Υπάρχει ενεργό παρακρατικό δίκτυο

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού δηλώνει ότι κινδυνεύει η πολιτική σταθερότητα αν δεν αποκαλυφθούν οι χρηματοδότες και οι υπόγειες διασυνδέσεις τους.

Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δηλώνει ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης για τον συνολικό χειρισμό του θέματος με τις συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και υποστηρίζει ότι «θα κάποιοι θα έπρεπε να παραιτηθούν».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση ευθύνεται για την ενίσχυση της Ακροδεξιάς λέει ότι « η κυβερνητική τακτική να κάνει πως δεν βλέπει ή να κλείνει το μάτι, η αναβάθμιση σε κυβερνητικές θέσεις «γερακίων» και ακραίων προπαγαδιστών του φασίζοντος εθνικισμού, οι βλακώδεις επικοινωνιακές επινοήσεις περί των ''δύο άκρων'' και της ''Αριστεράς εκτός συνταγματικού τόξου'', δεν έχουν καμία σχέση με τον συνταγματικό πατριωτισμό».

Στη ερώτηση για το αν πρέπει να τεθεί η Χρυσή Αυγή εκτός νόμου απαντά πως « η σπασμωδική αντίδραση που θα βάλει εκτός νόμου τη Χ.Α. θα μεγεθύνει τις εντάσεις». Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού επισημαίνει ότι « υπάρχει ενεργό παρακρατικό δίξτυο με διείσδυση σε όλους του τομείς του δημοσίου βίου, από την Αστυνομία, τον Στρατό και τη διοίκηση ως τη Δικαιοσύνη, την Εκκλησία, τον τομέα της ενημέρωσης και της επιχειρηματικότητας. Υπάρχουν χρηματοδότες και πρέπει να αποκαλυφθούν, όπως και οι υπόγειες διασυνδέσεις. Πρώτο δείγμα αξιοπιστίας για τον κ. Πρωθυπουργό, να απομακρυνθούν και τα ‘’σταγονίδια’’ από το περιβάλλον του και την κυβέρνηση».

Ο κ. Κωνσταντόπουλος κάνει επίσης λόγο για «σκοτεινούς κύκλους που βράζουν», υποστηρίζοντας ότι «οι εξουσιαστικές δομές του πολιτικού συστήματος αλαφιάζονται καθώς βλέπουν την προοπτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν αρχίσει τα περί ήπιας παρέμβασης ή παρασυνταγματικής διαδικασίας για την αποφυγή εκλογών».
Σχετικά με το αν οι εκλογές θα αποτελέσουν λύση απαντά ότι «οι εκλογές και οι εξελίξεις θα προκαλέσουν τεκτονικές μετατοπίσεις και αναδιαμορφώσεις στον δημόσιο πολιτικό χώρο»

Τέλος στο ερώτημα αν θα είναι υποψήφιος για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας δηλώνει: «δεν με απασχολούν σενάρια και ονοματολογίες. Ξαναγυρνώ στη μήτρα της πολιτικής ύπαρξης στο φοιτητικό κίνημα και στις φυλακές της δικτατορίας, πιστεύοντας σε έναν νέο ανένδοτο αγώνα, με τρίπτυχο την ανασυγκρότηση της χώρας, την αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος και την αντιμετώπιση του νεοναζισμού-π ρατσισμού»