ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη «στριμώχνουν» τη Χρυσή Αυγή

Κυβέρνηση και Δικαιοσύνη «στριμώχνουν» τη Χρυσή Αυγή

Ανακριτές προς Βουλή: Άρετε την ασυλία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Αποφασισμένη να φτάσει μέχρι τέλους την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι η κυβέρνηση η οποία σε συνεργασία με τη Δικαιοσύνη επιχειρεί να τελειώσει οριστικά το εθνικιστικό κόμμα.

Μήνυμα μηδενικής ανοχής κατά του νεοναζισμού έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στο ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ στην Ιερουσαλήμ.

«Θα εξαφανίσουμε την Χρυσή Αυγή από την πολιτική ζωή του τόπου», διακήρυξε ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας το κόμμα «ντροπή» για κάθε χώρα αλλά και για την Ελλάδα, η οποία έχασε το 10% του πληθυσμού της στη διάρκεια της κατοχής.

Ο ίδιος σημείωσε πως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή, πολλά στελέχη της έχουν συλληφθεί ενώ υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία με σεβασμό στους νόμους είναι ισχυρότερη από τον εξτρεμισμό». Στο σημείο αυτό απέδωσε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό στις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Ανακριτές: Η Χρυσή Αυγή επιχειρούσε να καταλύσει το πολίτευμα

Η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος ήταν εξαρχής, και παραμένει και σήμερα, ο σκοπός της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο διαβιβαστικό τους έγγραφο προς τη Βουλή για την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Σ. Μπούκουρα οι ανακριτές της υπόθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους ανακριτές, έχουν προκύψει από την έρευνα των δικαστικών αρχών “αποχρώσες ενδείξεις ενοχής” για τους Γιάννη Λαγό, Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ηλία Παναγιώταρο.

Σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό, για τη Χρυσή Αυγή η βία δεν είναι απλά το μέσο, αλλά το μήνυμα, ενώ περιγράφεται ως οργάνωση που υπεραμύνεται της θεωρίας της φυλετικής καθαρότητας και θεωρεί “υπανθρώπους” όσους δεν ανήκουν στην “Άρεια φυλή”, μεταξύ των οποίων οι μετανάστες, οι Ρομά και οι ομοφυλόφιλοι.

Ως ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής, οι ανακριτές αναγνωρίζουν τα εξής:

α) η στρατιωτική δομή.

β) η απόλυτος ιεραρχία, η παραβίαση της οποίας επιφέρει σκληρές συνέπειες.

γ) η τυφλή υπακοή στις εντολές των ανωτέρων.

δ) η συνωμοτική και βάσει προκαθορισμένων κανόνων δράση, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και αιφνιδιαστικές, βίαιες και μαζικές επιθέσεις από νεώτερης ηλικίας μέλη”.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ζητηθεί η άρση της ασυλίας όλων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με δεδομένη την άποψη των ανακριτών ότι πρόκειται για οργάνωση που έχει σαν στόχο της την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος, η οποία και επισείει βαρύτατες ποινές.

Σε περίπτωση που ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους για τις προπαρασκευαστικές πράξεις κατάλυσης του δημοκρατικού πολιτεύματος, οι βουλευτές μπορούν ανά πάσα στιγμή να συλληφθούν, καθώς πρόκειται για διαρκές έγκλημα, που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος κι επιτρέπει την σύλληψη στα όρια του αυτοφώρου.

Διαβάστε επίσης:

Σαμαράς: Θα εξαφανίσουμε τη Χρυσή Αυγή

Σαμαράς-Πέρες: Θα προστατεύσουμε τη Δημοκρατία στη γενέτειρά της

Νετανιάχου: Ο καλός μάνατζερ πάει τώρα στην Ελλάδα

Ο Σαμαράς αρνήθηκε να φορέσει το εβραϊκό καπέλο

Η ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά – Νετανιάχου