ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένας ποδηλάτης με τη ΝΔ για το Δήμο Αθηναίων

Ένας ποδηλάτης με τη ΝΔ για το Δήμο Αθηναίων

Μπορεί ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μάκης Βορίδης να έχουν ακουστεί κατά καιρούς για τη θέση του υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο το τελευταίο διάστημα κερδίζει έδαφος μια ανατρεπτική υποψηφιότητα.

Πρόκειται για το δημοτικό σύμβουλο Αθηναίων και γνωστό "ποδηλάτη" της πρωτεύουσας Γιώργο Αμυρά, ο οποίος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές κατέβηκε δίχως καμία στήριξη και έλαβε 7.4%.

Την υποψηφιότητα Αμυρά φαίνεται να στηρίζουν νεαρά στελέχη της Συγγρού, οι οποίοι τονίζουν πως μία τέτοια κίνηση πέρα από την ευκαιρία να συνομιλήσει με άλλα κοινά που σήμερα η ΝΔ δεν έχει επαφή, θα αναδείξει την πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά να φέρει τη νέα γενιά στο προσκήνιο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο πρωθυπουργός έχει δείξει στο παρελθόν πως δεν έχει στεγανά και μπορεί να συνεργαστεί με στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους. Κανείς δε μπορεί να ξεχάσει άλλωστε τη συνεργασία του με την εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς Ανδρέα Λεντάκη αλλά και τη γενικότερη του φύση να συνδιαλέγεται με ανθρώπους προερχόμενους απευθείας από την κοινωνία.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν προχωρήσει η υποψηφιότητα Αμυρά, να αναγκαστούν σε αναδίπλωση και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις που υπολόγιζαν να καταστήσουν τη μάχη για τον πρώτο δήμο της χώρας σε πολιτική κόντρα, μιας και είναι δεδομένο πως ο νεαρός δημοσιογράφος θα κατέλθει με καθαρά αυτοδιοικητική ατζέντα.

Ο Γιώργος Αμυράς, που πολιτικά δηλώνει φιλελεύθερος, έγινε γνωστός μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή "Μένουμε Ελλάδα" που παρουσίαζε στην ΕΡΤ, είναι απόφοιτος της Νομικής Αθηνών, ενώ όπως αναφέρει στο βιογραφικό του έχει εργαστεί σε μία σειρά από οικονομικά έντυπα όπως η εφημερίδα "Εξπρές".

Σε ότι αφορά τον έτερο μεγάλο Δήμο της χώρας, φλερτάρουν με μια πιθανή υποψηφιότητα η βουλευτής Έλενα Ράπτη καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, με το δεύτερο να έχει προβάδισμα στις προτιμήσεις των τοπικών στελεχών.