ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πανούσης: Το «προβοκάτσια» είναι συνωμοσιολογία

Πανούσης: Το «προβοκάτσια» είναι συνωμοσιολογία

«Το "προβοκάτσια" είναι συνωμοσιολογία», παρατήρησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στον ρ/σ Βήμα Fm για τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.

«Μπορεί», πρόσθεσε, «να υπάρχει κάτι άλλο, όπως ελληνικές ή ξένες μυστικές υπηρεσίες. Το έχουμε δει και άλλες φορές τα τελευταία δύο-τρία χρόνια».

Ο κ. Πανούσης ανέφερε ότι πριν από μερικούς μήνες είχε προβλέψει πως «η τρομοκρατία, εντός ή εκτός εισαγωγικών, θα προχωρήσει με πολιτικό αίμα».

Όπως είπε, «το ότι πρόκειται για επαγγελματίες εκτελεστές -που προφανώς είναι- δεν μετατρέπει αυτόματα την τρομοκρατία σε έγκλημα του κοινού ποινικού δικαίου. Δεν σκότωσαν ηλικιωμένους για να τους κλέψουν π.χ., οπότε είναι αστυνομικό ζήτημα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, δεν μπορούν να γίνουν εικασίες για τα κίνητρα των δραστών και μόνο η προκήρυξη θα δείξει τι θέλουν να κάνουν.

Ο κ. Πανούσης υποστήριξε ακόμη ότι η δημοκρατία θα μπορούσε να κινδυνεύσει, διότι «είναι αδύναμη, αμήχανη και ενοχική».

«Αν τα μαζέψεις όλα αυτά ένα - ένα, μια κοινωνική ανομία, μια κοινωνική κρίση, μια ανασφάλεια, μια έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών και σε όλα αυτά γράψεις πάνω "σφαίρες", φυσικά και μπορεί να κινδυνεύσει η δημοκρατία. Δεν μπορεί να το διαχειριστεί», κατέληξε.