ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετισμός ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο13ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Χαιρετισμός ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στο13ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ

Φόρο τιμής στους αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης απέτισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στο 13ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης - Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.


«Μάτωσαν για να διώξουν τον ξένο φασίστα κατακτητή και ο λαός κυρίαρχος να καθορίσει την ζωή του, χωρίς πείνα και εκμετάλλευση» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε στον αγώνα για την συντριβή του φασισμού, για την απελευθέρωση από τον κατακτητή και για μια Ελλάδα ελεύθερη, σοσιαλιστική.


Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το ΚΚΕ μέσα από την συνεχή μελέτη της ιστορίας του εξάγει συμπεράσματα, αναδεικνύοντας και λάθη και αδυναμίες, και κάλεσε την γενιά της Αντίστασης και του ΔΣΕ να συμβάλλει ώστε να πάψει το «ναζιστικό δηλητήριο να ποτίζει τα παιδιά και τα εγγόνια μας».
«Σήμερα η επιχείρηση παραπλάνηση-χειραγώγησης των λαϊκών μαζών στους μονόδρομους του κεφαλαίου παίρνει νέες διαστάσεις» είπε ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στην παραχάραξη και διαστρέβλωση της ιστορίας, την νεκρανάσταση του ναζισμού-φασισμού και τον «χοντροκομμένο αντικομουνισμό με την θεωρία των δύο άκρων, που προωθείται από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και την ΕΕ».


«Εδώ ακριβώς προβάλλει η ανάγκη: Εσείς που ζήσατε και γράψατε το έπος της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ηρωικού ΔΣΕ, εσείς που ζήσατε στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός και οι απόγονοι αυτής της ηρωικής γενιάς, και με το φορέα σας την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλείστε να υπερασπίσετε αυτή τη μοναδική προσφορά και κληρονομιά και να την εκφράσετε στους σημερινούς αγώνες» είπε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταλήγοντας: «Είμαστε αισιόδοξοι. Το τέλος της ιστορίας δεν ήρθε, ούτε θα ‘ρθει. Ο κόσμος που ζούμε πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει».