ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης προς γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Θα πάρετε ανθρώπους στο λαιμό σας

Γεωργιάδης προς γιατρούς ΕΟΠΥΥ: Θα πάρετε ανθρώπους στο λαιμό σας

Έκκληση προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν την απεργία απηύθυνε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν δεν σταματήσει η απεργία, θα πάρουν ανθρώπους στο λαιμό τους και το εγγυώμαι εγώ ότι θα γίνει» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε επίσης από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν άμεσα την απεργία στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας.

Ο υπουργός Υγείας έδωσε διορία στους γιατρούς του οργανισμού μέχρι την Τετάρτη, προκειμένου να λήξουν την απεργία και να προσέλθουν στον διάλογο, διαφορετικά θα προχωρήσει στην επιτάχυνση της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Αύριο, Παρασκευή, ο κ. Γεωργιάδης θα έχει στα χέρια του το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, βάσει του οποίου θα προχωρήσει η διαθεσιμότητα των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ Θ.Αποστολόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κατήγγειλε την επιτροπή αξιολόγησης ως αφερέγγυα, έκανε λόγο για προσχηματική λειτουργία και προειλημμένες αποφάσεις.

Απαντώντας, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι προηγήθηκε διάλογος με εκπροσώπους από όλους τους κλάδους στην Υγεία και πως η μεταρρύθμιση δεν ξεκίνησε τώρα.