ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Το ταχύτερο δυνατόν επιστρέφουμε στις αγορές

Βενιζέλος: Το ταχύτερο δυνατόν επιστρέφουμε στις αγορές

Σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους προχώρησε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευ. Βενιζέλος προς Έλληνες ανταποκριτές στο Παρίσι, μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, Λωράν Φαμπιούς και τον Γάλλο Υπουργό Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, με τον οποίο συναντήθηκε πριν βρεθεί με τον ομόλογό του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι με τον Πιερ Μοσκοβισί μίλησε για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας, για το πρωτογενές πλεόνασμα που σημαίνει πάρα πολλά γιατί «αποκτούν υπόσταση και με νούμερα, οι μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού». Αυτό σημαίνει, υπογράμμισε, ότι «τώρα έχουμε τις προϋποθέσεις για την επισημοποίηση και την επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».

«Θα μπορέσουμε επομένως να λύσουμε όλα τα προβλήματα που αφορούν στην ολοκλήρωση του προγράμματος και στη σταδιακή αλλά ασφαλή επάνοδο της Ελλάδας στην κανονικότητα. Και κανονικότητα σημαίνει θεσμική ισοτιμία πολιτικά, αλλά και πρόσβαση στις αγορές οικονομικά» επισήμανε.

Σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το πότε προβλέπει την επιστροφή στην εν λόγω κανονικότητα και εάν θα μπορούσε να προσδιορισθεί για το δεύτερο εξάμηνο του 2014, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

benny

«Το ταχύτερο δυνατό. Οι αγορές έχουν μια σοφία, έχουν ένστικτο και ξέρουν. Ο διεθνής ιδιωτικός τομέας επενδύει αυτήν τη στιγμή πολλές ελπίδες στην Ελλάδα. Το βλέπει κανείς σε πολλές δηλώσεις παραγόντων της διεθνούς χρηματοοικονομικής και οικονομικής ζωής και έχει πολύ μεγάλη σημασία εμείς οι ίδιοι εσωτερικά να μην υπονομεύουμε την προσπάθεια».

«Στην οικονομία όλα είναι και ψυχολογία και εικόνα, πέρα από την ουσία που είναι πάρα πολύ κρίσιμη. Η ουσία, με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού, τώρα φαίνεται στα δημοσιονομικά επιτεύγματα και στις διαρθρωτικές αλλαγές. Τώρα δεν μιλάμε με λόγια, μιλάμε με αριθμούς» υπογράμμισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Βενιζέλου-Μοσκοβισί στο Παρίσι

Διήμερη επίσκεψη του Ευ. Βενιζέλου στο Παρίσι