ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος – Με ποιους θα συναντηθεί

Στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος – Με ποιους θα συναντηθεί

Σειρά επαφών με αμερικανούς αξιωματούχους θα έχει στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί αύριο με τον κ. Κέρι, με τον οποίο θα έχει διαβουλεύσεις για θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, τον οποίο θα ενημερώσει για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ε.Ε..

Στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί επίσης στο Κογκρέσο, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων Εντ Ρόις.

Τέλος, θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.