ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός

Θεοχαρόπουλος: Η ΔΗΜΑΡ δεν θα γίνει συμπλήρωμα κανενός

Η Δημοκρατική Αριστερά «δεν πρόκειται να γίνει συμπλήρωμα ούτε μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, που ασκείται από την κυβέρνηση, αλλά ούτε μιας λαϊκίστικης και ανεύθυνης αριστεράς» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεοεκλεγείς γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Θα προχωρήσουμε στην πολιτική συμπαράταξης στον προοδευτικό πόλο, όπου η Δημοκρατική Αριστερά όχι μόνο δεν ρευστοποιείται αλλά ενδυναμώνεται με την ενίσχυση των σχέσεων με συμμάχους και το μεγάλο άνοιγμα στην κοινωνία. Σε αυτή τη διαδικασία δεν υπάρχουν εκ των προτέρων αποκλεισμοί ούτε βέβαια εκ των προτέρων συμμετοχές» προσθέτει. Ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ, αναφερόμενος στην απόφαση, που ελήφθη στο συνέδριο του κόμματος, να μην υπάρξει κοινό ψηφοδέλτιο με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, τονίζει: «Η μη αποδοχή της πρότασης να συμπλεύσουμε με το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο του τρίτου πόλου δεν προκύπτει από μια λογική περιχαράκωσης, αλλά από τα πολιτικά χαρακτηριστικά που πιστεύουμε ότι πρέπει να έχει αυτή η πολιτική συμπαράταξη».

dimar

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Θεοχαρόπουλος εκτιμά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα «δεν έχει κανένα μεταρρυθμιστικό πλαίσιο στην πολιτική του. Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική, που επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες. Με αυτή την πολιτική, που αναπτύσσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπάρχει καμία περίπτωση προσέγγισης». Ερωτηθείς για την πορεία της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, σημειώνει: «Υπάρχει μια συντηρητική στροφή της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα και το πρόβλημα είναι ότι δεν βάζει στην αντζέντα της συζήτησης με την τρόικα τα σημαντικά προβλήματα και τις σημαντικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Η κυβέρνηση δεν έχει αποδειχθεί αποτελεσματική στη δημιουργία ενός υγιούς προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, το οποίο θα φέρει και μια βιωσιμη ανάπτυξη».

Ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ τονίζει ακόμη ότι «αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι αλλαγή των πολιτικών και από τα δύο μεγάλα κόμματα. Όσο δεν προχωράει η αλλαγή πολιτικών, η οποία χρειάζεται γενικώς στη χώρα, αλλά και πολιτικών στην Ευρώπη, όσο αυτή η αλλαγή πολιτικών προς μια κατεύθυνση ανάπτυξης, προς μια κατεύθυνση παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και αύξησης της απασχόλησης δεν έρχεται στο προσκήνιο, τα δύο μεγάλα κόμματα θα αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης:

Θανάσης Θεοχαρόπουλος: Ο νέος γραμματέας της ΔΗΜΑΡ