ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Προκατειλημμένο το ψήφισμα της Ευρώπης για την Ουκρανία

Παπαδημούλης: Προκατειλημμένο το ψήφισμα της Ευρώπης για την Ουκρανία

«Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά τάσσεται κατά της πρότασης ψηφίσματος για την κατάσταση στην Ουκρανία, θεωρώντας ότι με το περιεχόμενό της δεν συμβάλει θετικά στην ανεύρεση δημοκρατικής λύσης» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αναλυτικότερα μιλώντας εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, είπε τα εξής:

«Συναντιόμαστε σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή. Η Ουκρανία είναι κράτος-μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης και υφίσταται μια βαθιά κρίση. Υπάρχει η απειλή εμφυλίου πολέμου και το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει να διαδραματίσει ένα μοναδικό ρόλο. Σκοπός μας δεν είναι να ασκήσουμε επιρροή στη χώρα με τον τρόπο που προσπαθούν να το κάνουν η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ. Είμαστε αντίθετοι στη χρήση βίας και από την κυβέρνηση και από τους διαδηλωτές. Τα μέλη του κόμματος Σβόμποντα και η άκρα Δεξιά, όπως γνωρίζουμε, εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία».

Και καταλήγει:

«Το Συμβούλιο της Ευρώπης θα διέπραττε ένα σοβαρό λάθος εάν υιοθετούσε, με το ψήφισμά του, μια μονομερή θέση. Πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης. Χθες, ο κ. Jagland, ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, τοποθετήθηκε ανάλογα. Δυστυχώς, το ψήφισμα δεν είναι σε αρμονία με το πνεύμα Jagland. Είναι μερικό και προκατειλημμένο. Το ψήφισμα διαστρεβλώνει την κατάσταση και δεν προσφέρει δημοκρατική διέξοδο».

Διαβάστε επίσης

Ουκρανία: Ο στρατός καλεί τον Γιανουκόβιτς να λάβει επειγόντως μέτρα