Το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Τσίπρα

Το ΠΑΣΟΚ για την ομιλία Τσίπρα

Για «δημαγωγία» κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ τον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του.

«Δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και του μνημονίου θέλει τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές ο κ. Τσίπρας.Τη γλίτωσαν οι δημοτικές εκλογές. Πάλι καλά», παρατήρησε η Χαριλάου Τρικούπη για να προσθέσει:

«Στα δημοψηφίσματα όμως δεν υπάρχει μόνο 'όχι', πρέπει να υπάρχει και 'ναι'. Ο κ. Τσίπρας ζητάει από τον Ελληνικό λαό να πει 'ναι' στο ετερόκλητο δήθεν αντιμνημονιακό μέτωπο που περιλαμβάνει ακόμη και τη Χρυσή Αυγή; Ζητάει από τον Ελληνικό λαό να πει 'ναι' σε ένα ανύπαρκτο και επικίνδυνο δήθεν «εναλλακτικό» σχέδιο, που οδηγεί σε ακύρωση των θυσιών και των κόπων του λαού και τη χώρα πίσω στο σημείο μηδέν της κρίσης ή και ακόμη χειρότερα;».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Τσίπρα ότι «έχει ως βάση της πολιτικής του την ύπαρξη και τη διατήρηση του μνημονίου γιατί χωρίς αυτό δεν έχει τι να πει».

«Εμείς αγωνιζόμαστε για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση που έφερε το μνημόνιο, σε αντίθεση με τους ψεύτες και δημαγωγούς που λένε ακόμη και σήμερα ότι το μνημόνιο - δηλαδή τα μέτρα προστασίας της χώρας από την απόλυτη καταστροφή - έφεραν την κρίση», κατέληξε το ΠΑΣΟΚ.