ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Να αναγνωριστούν οι θυσίες του λαού

Βενιζέλος: Να αναγνωριστούν οι θυσίες του λαού

Για «τεράστια επιτεύγματα, τα οποία πρέπει να οδηγήσουν σε μια αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού και στη δρομολόγηση της οριστικής εξόδου από αυτή τη φάση στην οποία βρίσκεται η χώρα» έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

Ερωτηθείς πότε θα επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα, είπε ότι αυτό θα λυθεί συντόμως και πως δεν είναι τεχνικό το θέμα, ενώ για το εάν μικραίνει η απόσταση της ελληνικής πλευράς με την τρόικα απάντησε πως κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία απόσταση.

Στο πρώτο σκέλος της σύσκεψης, στο οποίο συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εθνικός 'Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τέθηκε το θέμα των Ναυπηγείων.

Για το θέμα αυτό ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στον επίλογο της ομιλίας του στη συνεδρίαση της Βουλής που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα των Ναυπηγείων, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση κινείται μέσα σε αυτό το πλαίσιο.

Πριν την εν λόγω σύσκεψη, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νιούλαντ.