ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για άρση ασυλίας των 9 βουλευτών της Χ.Α.

Την Πέμπτη οι αποφάσεις για άρση ασυλίας των 9 βουλευτών της Χ.Α.

Στον Κορυδαλλό αναμένεται να μεταβεί την άλλη Τρίτη κλιμάκιο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, προκειμένου να ακούσει τις εξηγήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, στο πλαίσιο της διαδικασίας άρσης της ασυλίας των υπόλοιπων 9 βουλευτών του κόμματος.

Αυτό αποφασίστηκε από την Επιτροπή Δεοντολογίας ως εναλλακτική λύση, εφόσον ο εισαγγελέας δεν απαντήσει θετικά στο αίτημα που πρόκειται να του διαβιβάσει αύριο, να μεταβούν στη Βουλή οι κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Λαγός και Μπούκουρας, και να τοποθετηθούν επί του κατηγορητηρίου οι προφυλακισμένοι βουλευτές. Αν ο εισαγγελέας δεν επιτρέψει τη μεταφορά των προφυλακισμένων βουλευτών και του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο, τότε τα μέλη της Επιτροπής θα μεταβούν στον Κορυδαλλό, όπως υποχρεούνται από τον Κανονισμό της Βουλής, προκειμένου να λάβουν τις σχετικές καταθέσεις.

xrysi-augi

Για την άρση της βουλευτικής ασυλίας - με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης – των υπόλοιπων 9 βουλευτών της Χ.Α. (Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο, Αντώνιο Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτριο Κουκούτση, Αρτέμη Ματθαιόπουλο και Μιχαήλ Αρβανίτη), η Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει μεθαύριο Πέμπτη. Σύμφωνα με το εισαγγελικό αίτημα, ζητείται να απαγγελθούν πρόσθετες κατηγορίες προς τον Νίκο Μιχαλολιάκο για οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών (με σκοπό τον εφοδιασμό της εγκληματικής οργάνωσης) και αποδίδουν την ίδια κατηγορία και στους βουλευτές Μίχο, Λαγό, Κασιδιάρη και Γερμενή.

Διαβάστε επίσης:

Αθανασίου: Αστειότητες τα περί πολιτικής δίωξης της Χρυσής Αυγής

Ρoή Ειδήσεων