ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θα υποστεί βαριά ήττα στις ευρωεκλογές

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση θα υποστεί βαριά ήττα στις ευρωεκλογές

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα υποστήριξε στον ΣΚΑΙ ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αποτελούν μέρος του «ρόλου» που καλείται να διαδραματίσει η κάθε πλευρά – ελληνική κυβέρνηση, τρόικα, ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εκταμίευση της δόσης καθώς, όπως ανέφερε, «κανένας Σόιμπλε και κανένας Σαμαράς δεν θα βάλει σε κίνδυνο την ισορροπία του ευρωπαϊκού συστήματος».

Αναφερόμενος στο θέμα της διανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος σε ευπαθείς κοινωνικές κατηγορίες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «πρόκειται περί μίας κοροϊδίας. Αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο έχει προκύψει με έναν τρόπο όπου έχει βυθίσει την οικονομία στην ύφεση και έχει επιφέρει ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική εξαθλίωση είναι τα αποτελέσματα μίας λάθος πολιτικής».

Ο κ. Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να στείλουν ένα «πολιτικό μήνυμα» τόσο μέσω των ευρωεκλογών όσο και μέσω των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. «Ο κ. Σόιμπλε και ο κ. Σαμαράς θα πρέπει να ηττηθούν στις επόμενες ευρωεκλογές. Είναι πολιτικές πια οι επιλογές που έχουμε να κάνουμε. Πρωτίστως πολιτικές».

Διαβάστε επίσης:

Σκουρλέτης: Πολύ πιθανόν να συρθεί η κυβέρνηση σε εκλογές

Σταθάκης: Μετά τις ευρωεκλογές θα τεθεί θέμα εθνικών εκλογών