ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρεϊκοί εναντίον Βενιζελικών

Πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ - Παπανδρεϊκοί εναντίον Βενιζελικών

Σε πλήρη εξέλιξη ο εσωκομματικός εμφύλιος - Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια στο Συντονιστικό της Κ.Ο.Καζάνι που βράζει είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ μετά τα όσα συνέβησαν στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου της τρόικας και την σφοδρή κόντρα του Βαγγέλη Βενιζέλου με τους Γιώργο Παπανδρέου και Απόστολο Κακλαμάνη.

Το κλίμα είναι πλέον τόσο εκρηκτικό που σήμερα παραλίγο να έλθουν στα χέρια βουλευτές, μέλη του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος. Μετά από βαριές εκφράσεις που αντάλλαξαν οι Βενιζελικοί με τους Παπανδρεϊκούς, από τη συνεδρίαση αποχώρησαν οι Θάνος Μωραϊτης και Κώστας Τριαντάφυλλος, καταγγέλλοντας ότι «ακόμη και τούτη τη δύσκολη ώρα, κάποιοι προσπαθούν να διχάσουν το κόμμα και την παράταξη».

Από την άλλη μεριά οι φίλα προσκείμενοι στον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι ο κ. Τριαντάφυλλος ότι είναι στη γραμμή του περιβάλλοντος Παπανδρέου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Τάκης Ρήγας, ζήτησε από όλους να είναι «προσεκτικοί» στις κινήσεις και τις ενέργειές τους.

Αμέσως το λόγο πήραν δύο υφυπουργοί, ο Βασίλης Κεγκέρογλου και η Εύη Χριστοφιλοπούλου οι οποίοι άσκησαν δριμύτατη κριτική στον πρώην πρωθυπουργό.
Στις επιθέσεις κατά του ΓΑΠ αντέδρασαν έντονα οι βουλευτές κύριοι Μωραϊτης και Τριαντάφυλλος, οι οποίοι διατηρούν διαχρονικά καλές σχέσεις με τον κ. Παπανδρέου και ζήτησαν να μην αναπαράγεται το συγκεκριμένο κλίμα σε βάρος των δύο ιστορικών στελεχών.

Τα αίματα άναψαν και ο κ. Τριαντάφυλλος έγινε αποδέκτης οργισμένων σχολίων από τους συναδέλφους του: «Ποιος νομίζεις ότι είσαι, τι μας το παίζεις εδώ μέσα, μήπως είσαι θεματοφύλακας του Παπανδρέου και του Κακλαμάνη»!

Στην αντιπαράθεση και επικρίνοντας μετείχαν βουλευτές όπως ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και ο Μιχάλης Κασσής οι οποίοι έστρεψαν τα βέλη τους κατά του Παπανδρέου, ενώ στο χαμό παρενέβη και ο κ. Κεγκέρογλου λέγοντας ότι «προφανώς οι Παπανδρέου και Κακλαμάνης ενημερώθηκαν επιλεκτικά από τον Φίλιππο Σαχινίδη για τις τράπεζες και το έπαιξαν μάγκες και ήρωες, ενώ εμείς που ψηφίσαμε υπέρ φανήκαμε οι βλάκες της παρέας»!

Διαβάστε επίσης:

Με εισαγγελέα για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ απειλεί ο Βενιζέλος τον ΓΑΠ

Όλος ο διάλογος Βενιζέλου-ΓΑΠ μετά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου

«Καντήλια και μπινελίκια» στο ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ είμαι... Εγώ!