ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζημαρκάκης: Ο Σαμαράς να θέσει το ζήτημα του κατοχικού δάνειο

Χατζημαρκάκης: Ο Σαμαράς να θέσει το ζήτημα του κατοχικού δάνειο

Ο ευρωβουλευτής και Πρόεδρος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης, με αφορμή την επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Ελλάδα, ζητά από την Ελληνική κυβέρνηση να θέσει με ξεκάθαρο τρόπο το θέμα του κατοχικού δανείου.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα, με αφορμή την επίσκεψη Γκάουκ στην Ελλάδα, ο ευρωβουλευτής απέστειλε επιστολή τόσο στον Έλληνα Πρόεδρο κ. Καρόλο Παπούλια όσο και στον Πρόεδρο της Γερμανίας, χαρακτηρίζοντας «δυσάρεστο και λυπηρό» το γεγονός ότι «έως και σήμερα, επίσημη διεκδίκηση των απαιτήσεων αυτών δεν υπήρξε από την Ελληνική Πολιτεία».

O κ. Χατζημαρκάκης τονίζει ότι:

“Ο ελληνικός λαός προσδοκά μια έμπρακτη συγγνώμη. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να αξιοποιηθούν πλήρως τα θετικά στοιχεία από την απαίτηση του κ. Παπούλια και την παραδοχή του κ. Γκάουκ. Τώρα πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια για συμβολισμούς, πρέπει να περάσουμε άμεσα στην πολιτική πράξη και στις λύσεις, ξεκινώντας από το κατοχικό δάνειο. Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν διαπραγματεύτηκε μέχρι σήμερα, οφείλει να το κάνει τώρα. Η επίσκεψη της κας Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί την τελευταία ευκαιρία της Ελληνικής Κυβέρνησης να διατυπώσει επίσημα και ξεκάθαρα το αίτημα για την καταβολή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Όταν η Επιστημονική Επιτροπή του Γερμανικού Κοινοβουλίου με γνωμοδότησή της έχει αναγνωρίσει το ζήτημα, η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια να καθυστερεί”.

Διαβάστε επίσης:

Χατζημαρκάκης: Αλυσοδέθηκε στην Ευρωβουλή και φώναζε...