ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα στήριξης Σόιμπλε στον Σαμαρά

Μήνυμα στήριξης Σόιμπλε στον Σαμαρά

Μήνυμα στήριξης στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στέλνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενόψει ευρωεκλογών.

Ο κ. Σόιμπλε εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά και την έξοδο στις αγορές, αλλά ταυτόχρονα εκφράζει επιφυλακτικότητα για τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

«Ελπίζω ότι ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει να πείθει την πλειοψηφία των Ελλήνων» είναι το μήνυμα του Σόιμπλε για τις ευρωεκλογές.

«Είμαι πεπεισμένος ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Στουρνάρας αποδίδουν και φέρνουν αποτελέσματα» ήταν η απάντηση του Σόιμπλε στην Καθημερινή, σε ερώτηση για τις εκλογές και τις αντιμνημονιακές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την έξοδο στις αγορές, τονίζοντας όμως πως δεν χωράει επανάπαυση. «Ήταν το πρώτο τεστ για την Ελλάδα και η αντίδραση των αγορών ήταν πολύ θετική. Η χώρα σας θα αποκτήσει σταδιακά πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Βέβαια, θα χρειασθεί χρόνος, και εδώ ο κύριος κίνδυνος είναι ο εφησυχασμός».

Διαβάστε επίσης:

Το παιχνίδι πίσω από την επιστροφή στις αγορές