ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Τα μαύρα χρόνια δεν τελείωσαν

Νικολόπουλος: Τα μαύρα χρόνια δεν τελείωσαν

«Τα μαύρα χρόνια δεν τελείωσαν. Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για ένα πρωτογενές πλεόνασμα που προήλθε αποκλειστικά και μόνο από το αίμα του λαού και όχι από την ανάπτυξη, είναι χάρτινοι πύργοι που θα καταρρεύσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, όταν θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα και οι νέες περικοπές. Όμως ο ελληνικός λαός ξέρει πια. Και έμαθε να μην ξεχνάει. Θα το αποδείξει πολύ σύντομα. Ο Μάης είναι κοντά...»

Αυτά, μεταξύ άλλων, τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και τον Λαό, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ανακοίνωση του Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο για την προσφυγή της χώρας στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.

Ο κ. Νικολόπουλος υπογραμμίζει επίσης:

«Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή και ανεπτυγμένη χώρα που έχει βιώσει τέτοια οικονομική και κοινωνική πανωλεθρία. Το 1,5 εκατομμύριο ανέργων δεν χορταίνει με... πρωτογενή πλεονάσματα, παρά μόνο με δουλειές και ανθρώπινα μεροκάματα. Στην Ελλάδα των δανειστών – δυναστών, η ανθρωπότητα γύρισε 100 χρόνια πίσω, τότε που τα δικαιώματα στην καλά αμειβόμενη εργασία, στην υγεία, στην περίθαλψη και στην παιδεία, αποτελούσαν κρίσιμες διεκδικήσεις.

Αυτοί που μας γύρισαν τόσο πίσω έχουν ονοματεπώνυμα. Τους ξέρουν όλοι. Και δεν πρέπει να τους ξεχάσει κανείς. Γιατί θα είναι μονίμως... ασυγχώρητοι! Όλοι μαζί οι Έλληνες, ας τους κάνουμε στην άκρη για να ανοίξουμε μία νέα πόρτα στην ελπίδα. Όλοι μαζί, τούτο τον Μάιο έχουμε την ευκαιρία να στείλουμε το μεγάλο μήνυμα της αλλαγής και της δημοκρατικής ανατροπής. Και δυστυχώς, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια... Σε λίγο η τρόικα επιστρέφει και οι συντάξεις θα μειωθούν κι άλλο. Ο λαός πρέπει να οπλίσει το πιο δυνατό δημοκρατικό όπλο - την ψήφο του – και με αυτό να κερδίσει το μέλλον του.

Η Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι τέλους για μία Ελλάδα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της προκοπής των πολιτών. Μία Ελλάδα για τους Έλληνες!»

Διαβάστε επίσης:
23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010: 4 χρόνια από το «έγκλημα του Καστελόριζου»