ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πράσινο φως» στον προφυλακισ​μένο Γ. Γερμενή να μεταβεί στη Βουλή

«Πράσινο φως» στον προφυλακισ​μένο Γ. Γερμενή να μεταβεί στη Βουλή

«Πράσινο φως» στην αυτοπρόσωπη εμφάνισή του ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την ερχόμενη Τετάρτη όπου θα συζητηθεί η άρση ασυλίας του άναψε η εισαγγελέας του Κορυδαλλού στον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργο Γερμενή, ενώ αντίστοιχη απόφαση αναμένεται και για τον έτερο προφυλακισμένο στο Ναύπλιο Στάθη Μπούκουρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγωγή θα πραγματοποιηθεί στο Κοινοβούλιο κανονικά, αλλά λίγο πριν εισέλθουν οι κατηγορούμενοι στη Βουλή θα αφαιρεθούν οι χειροπέδες.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση αυτή –όπως υποστηρίζουν νομικές πηγές- ανοίγει ο δρόμος και για τους υπόλοιπους προφυλακισμένους βουλευτές, όπως ο Ν. Μιχαλολιάκος, ο Χρ. Παππάς, να αιτηθούν το ίδιο προκειμένου να υπερασπίσουν εαυτόν ενώπιον της Βουλής.

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν την εν λόγω απόφαση απολύτως δικαιολογημένη και σύννομη αφού σύμφωνα με το άρθρο 83 παρ.3 του Κανονισμού της Βουλής πριν από την άρση ή μη της ασυλίας βουλευτή απαιτείται προηγούμενη ακρόασή του.

Οι μέχρι τώρα αιτήσεις των προφυλακισμένων βουλευτών, όπως διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές, να μεταβούν στη Βουλή δεν αφορούσαν σε ζητήματα υπεράσπισής τους αλλά σε συμμετοχή τους σε κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όπως π.χ. σε ψηφοφορίες κρίσιμων νομοσχεδίων ή προτάσεων μομφής κ.α.

Διαβάστε επίσης:

Προθεσμία για να απολογηθούν έλαβαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής