ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς θα γίνει η μεταγωγή του Γερμενή στη Βουλή

Πώς θα γίνει η μεταγωγή του Γερμενή στη Βουλή

Ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο έχει καταστρωθεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τη φρουρά της Βουλής για την μεταγωγή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή.

Ο προφυλακισμένος βουλευτής αναμένεται να μεταχθεί αύριο από τις φυλακές Ναυπλίου στη Βουλή, όπου θα συζητηθεί η άρση της ασυλίας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γερμενής έχει λάβει άδεια από την εισαγγελέα των φυλακών Κορυδαλλού προκειμένου να παραστεί στη Βουλή και να τοποθετηθεί, όπως του επιτρέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, επί του νέου αιτήματος των ανακριτριών για την άρση ασυλίας, για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Άγνωστο παραμένει έως αυτή την ώρα αν θα μεταταγεί και ο προφυλακισμένος στις φυλακές Ναυπλίου ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας, του οποίου η υπόθεση επίσης συζητείται αύριο.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο ίδιος έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί σχετικά με την μεταγωγή των προφυλακισμένων βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου. Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια.

Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Διαβάστε επίσης:

«Πράσινο φως» στον προφυλακισ​μένο Γ. Γερμενή να μεταβεί στη Βουλή