ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Κυβερνά η δεδηλωμένη

Σαμαράς: Κυβερνά η δεδηλωμένη

Αιχμηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το «μην τολμήσετε»

«Η Ελλάδα μετά από έξι χρόνια ύφεσης μπαίνει φέτος στην ανάκαμψη», τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για εμπιστοσύνη απέναντι στη χώρα μας και για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μακροχρόνια ανάπτυξη και ανέφερε στοιχεία που μαρτυρούν του λόγου το αληθές λέγοντας πως πριν από λίγες ώρες επί τη βάσει στοιχείων της Ε.Ε. ο δείκτης οικονομικού κλίματος έφτασε το 99,1 % τον Μάιο, το υψηλότερο επίπεδο όπως είπε από τον Αύγουστο του 2008.

«Εάν όμως κάνουμε τα σωστά και παραμείνουμε στο σωστό δρόμο θα πάμε ακόμη καλύτερα» είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς έστρεψε και τα βέλη του απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ για το «μη διανοηθείτε» του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός στηλίτευσε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «απέκτησε τη χειρότερη αλαζονεία της εξουσίας χωρίς να αποκτήσει την εξουσία» και τόνισε πως «στη Δημοκρατία κυβερνά η δεδηλωμένη πλειοψηφία».

«Μας λέει μη διανοηθείτε να κυβερνήσετε χωρίς να μας ρωτήσετε. Απέκτησε την αλαζονεία της εξουσίας πριν γίνει εξουσία. Η δεδηλωμένη όμως δόθηκε από τις εκλογές του 2012. Αλίμονο αν μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αυτοδιοικητικές ή ευρωεκλογές πηγαίναμε σε εθνικές εκλογές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε. «Αυτά που ισχυρίζεται η αντιπολίτευση δημιουργούν μόνιμη ακυβερνησία. Η κυβερνητική πλειοψηφία υπέστη μία μείωση αλλά τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης υπερέχουν της αντιπολίτευσης. Η αντιπολίτευση όμως γιατί έχασε ψήφους; Γιατί ο κόσμος επέλεξε να ενισχύσει και το πιο μικρό κόμμα και όχι τον κ. Τσίπρα; Τους απαντώ: γιατί ο κόσμος απεχθάνεται την ακυβερνησία. Εμείς θα συνεχίσουμε. Αν θέλουν να συμβάλλουν καλώς αλλά ακυβερνησία δεν θα τους επιτρέψουμε να δημιουργήσουν».

Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για το έθνος μας την ανάγκη για συνταγματική αναθεώρηση μειώνοντας την τάση για πρόωρες εκλογές, με άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με χρονικά όρια σε όλες τις θητείες, με ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή. Αυτά θα προσδώσουν περισσότερη κυβερνησιμότητα, σταθερότητα και σοβαρότητα στην πολιτική ζωή. Τώρα τρέχουμε να πιάσουμε πιο φιλόδοξους στόχους που θα φέρουν θέσεις εργασίας, έσοδα για το κράτος, διάχυση της ευημερίας για την κοινωνία. Ο κίνδυνος πέρασε, αρχίζει η άνοδος" τόνισε ο κ. Σαμαράς.

"Εγώ την Ελλάδα θα την προχωρήσω μπροστά" διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ποιοι είναι οι βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι στόχοι του:

"Άμεσα θέλω τρία πράγματα.

-καθημερινά δίνουμε την μάχη κατά της γραφειοκρατίας

-μεγάλη μεταρρύθμιση είναι και η αναμόρφωση της Δικαιοσύνης

-δική μου εμμονή είναι η μείωση των φόρων. Δεν υπόσχομαι τίποτε που να μην έχω βρει πως να το πληρώσω.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι θα γίνει πιο ανθρώπινος ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός, με κατανόηση απέναντι στους ανθρώπους που δεν αντέχουν τα βάρη. Έγιναν λάθη και αδικίες που θα διορθώσουμε. Επίσης ανήγγειλε ότι από την 1η Ιουνίου το κράτος θα προσφέρει πλήρη νοσοκομειακή περίθαλψη σε ανασφάλιστους. "Έχουμε μπροστά μας έναν μακρύ δρόμο ανάπτυξης και μείωσης των αδικιών. Μπορούμε να τα πετύχουμε γιατί έχουμε σχέδιο που δουλεύει".

Διαβάστε επίσης:

Ξαφνική κρίση στον ανασχηματισμό-παρωδία! - Δεν τα βρίσκουν Σαμαρας - Βενιζέλος

Ανασχηματισμός Αποκατάστασης Αποτυχημένων - Τα 3 άλφα του Μαξίμου

Ανασχηματισμός αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εκτός αν...