ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανιτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κάτω από τον πήχη που έθεσε…

Αρβανιτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε κάτω από τον πήχη που έθεσε…

Τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί χαμένο των εκλογών ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα», εισηγείται αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής και ζητάει να σταματήσει η εξόντωση των φορολογουμένων που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες στις υποχρεώσεις τους, προτείνοντας παράλληλα να διευκολυνθούν με περισσότερες δόσεις.

«Χαμένος της εκλογικής αναμέτρησης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορεί να υπερβεί ούτε κατά μια ψήφο τα ποσοστά του στις βουλευτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα σε αυτές τις εκλογές, έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και πέρασε από κάτω», τονίζει ο υπουργός Παιδείας.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα πρέπει να διορθώσουμε τις αδικίες που έγιναν, πρέπει να αυξηθεί το κοινωνικό μέρισμα και να γίνει μια αλλαγή του οικονομικού μείγματος προς αυτή τη κατεύθυνση, προς μια κοινωνικότερη πολιτική για να ωφεληθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι» υπογραμμίζει ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Παράλληλα, για την αύξηση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, ο υπουργός Παιδείας επισημαίνει πως «πρέπει να προχωρήσουμε στην πολιτική αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν στην εμφάνιση της ΧΑ».

O υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και σε ζητήματα της εκπαίδευσης υπογραμμίζοντας πως οι τομές, που έγιναν, είναι σημαντικές ενώ διαπερνούν ολόκληρο το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Όσο για τα σχολικά βιβλία διευκρίνισε πως όλα αξιολογούνται από μηδενική βάση.

Διαβάστε ακόμα:

Κατρούγκαλος: Και το Θεό να προτείνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συναινέσει!