ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Καρύδης: «Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής... αν υπάρχουν στοιχεία μπορεί να ξανανοίξει»

Δ. Καρύδης: «Δεν υπάρχει θέμα παραγραφής... αν υπάρχουν στοιχεία μπορεί να ξανανοίξει»

Για την υπόθεση των υποβρυχίων μίλησε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Όπως είπε είναι λάθος να επανέρχεται το θέμα σε μια περίοδο που η χώρα πρέπει να πάει μπροστά, διευκρίνισε όμως ότι δεν υπάρχει θέμα παραγραφής, καθώς όπως είπε αν υπάρξουν νέα στοιχεία το θέμα μπορεί να ξανανοίξει.

Σχετικά με την υπόθεση των υποβρυχίων ο κ. Καρύδης σε συνέντευξή του στο Βήμα FM είπε

«Το να επανέρχεται ένα θέμα με τον ίδιο τρόπο, μέσα από μια δικαστική διερεύνηση που δεν έγινε - ανεξάρτητα αν, όπως γνωρίζετε, για ιδιώτες τρέχουν άλλες δικαστικές διαδικασίες- αυτό δεν δημιουργεί ένα πρόβλημα σε μια στιγμή που η χώρα μας πρέπει να πάει μπροστά; Και έπειτα, έχει σηκωθεί ένα θέμα παραγραφής, το οποίο είναι αστείο, δεν υπάρχει ως θέμα. Διότι κατ' αρχήν, όταν έρχεται, έστω αμελλητί ένας φάκελος ξανά στη Βουλή, που περιέχει τα πρακτικά της Βουλής, αν δεν υπάρχουν νέα στοιχεία δεν υπάρχει καν θέμα συζήτησης. Εάν υπάρχουν νέα στοιχεία, οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ξανανοίξει. Θα περιμένουμε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ζητήσει εξηγήσεις και να ελέγξει τους δυο δικαστικούς, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η συνταγματική τάξη και νομιμότητα».

Σχετικά με τις δηλώσεις Κουκουλόπουλου στον για την επαναδιαπραγμάτευση συμφωνηθέντων με την τρόικα ο κ. Καρύδης ανέφερε:

«Δεν είναι μόνο τα κυβερνητικά στελέχη από το κόμμα μας, που θέτουν θέματα. Για παράδειγμα, άκουγα τον κ. Ντινόπουλο, σε μια τηλεοπτική εκπομπή να θέτει το ζήτημα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων σε σχέση με το ΥΠΕΣ. Ο κ. Κουκουλόπουλος έβαλε το θέμα της ΕΥΑΘ και της ΔΕΗ για τον τρόπο με το οποίο γίνεται η ιδιωτικοποίηση.

Δημοσιογράφος: Να μη γίνουν είπε...

Καρύδης: Επειδή διάβασα ακριβώς τι είπε για τη ΔΕΗ ειδικά, δεν είπε να μη γίνει. Μίλησε για τους χειρισμούς.

Δημοσιογράφος: Κάποιους χειρισμούς για να μη γίνει.

Καρύδης: Όχι για να μη γίνει. Για να γίνει καλύτερα. Έχει διαφορά αυτό.

Δημοσιογράφος: Αλλά για το θέμα του νερού ήταν πολύ σαφής, είπε δεν μπορεί να μη ληφθεί υπόψη το δημοψήφισμα, το οποίο εσείς ως κόμμα το είχατε αποδοκιμάσει.

Καρύδης: Δεν το είχαμε αποδοκιμάσει. Είχαμε πει τότε ότι το δημοψήφισμα δεν μπορούσε να γίνει επίσημα με τις ευρωπαϊκές και τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και το κατάλαβαν οι άνθρωποι που το διοργάνωναν, ο δήμος Θεσσαλονίκης και όλοι οι δήμοι της συγκεκριμένης περιφέρειας και το έκαναν παράλληλα, έξω από τα εκλογικά τμήματα. Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να συνεχιστούν. Από εκεί και πέρα, εύλογα μετά τις εκλογές πρέπει να υπάρχει προβληματισμός. Είναι ανάγκη να κάνουμε συνεχή διαπραγμάτευση πάνω σε ορισμένα θέματα. χωρίς όμως να διακυβεύεται η σταθερότητα και η πορεία της χώρας σε σχέση με δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει. Για παράδειγμα η συζήτηση για το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης ή για την επέκταση της μείωσης του ΦΠΑ στο 13% και σε άλλους τομείς της οικονομίας ή η συζήτηση για τις δόσεις των μικρομεσαίων στα ασφαλιστικά ταμεία ή τις εφορίες, που είναι ασφυκτικές, δεν ήταν όλα αυτά μνημονιακές υποχρεώσεις; Στην πορεία όμως κρίθηκε - από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί - ότι κάποια δεν απέδωσαν ή κάποια, όπως ο ΦΠΑ, απέδωσαν. Άρα, εκεί δεν πρέπει να γίνει ξανά συζήτηση και να γίνουν αλλαγές; Σε ορισμένους τομείς πρέπει να συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση προς όφελος της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για να ανακάμψει η χώρα και να αποκατασταθούν οι αδικίες. Σε κάθε περίπτωση πιστεύουμε ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε θετικές εξελίξεις για τη πορεία της χώρας.