Ένσταση στο εκλογοδικείο από το κόμμα Χατζημαρκάκη

Newsroom Newsroom

Ένσταση στο εκλογοδικείο από το κόμμα Χατζημαρκάκη

Αντισυνταγματική θεωρούν οι «Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» τη διάταξη με την οποία επιβάλλεται πλαφόν 3% για την είσοδο στην Ευρωβουλή.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεώργιος Χατζημαρκάκης, Μιχαήλ Ατσαλάκης και Εμμανουήλ Παυλάκης, οι οποίοι παρέμειναν εκτός Ευρωκοινοβουλίου, στρέφονται κατά της ανάδειξης του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γεωργίου Επιτήδειου και εκείνου του ΚΚΕ, Σωτηρίου Ζαριανόπουλου και ζητούν την αλλαγή του τρόπου κατανομής των 21 εδρών στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τους «Έλληνες Ευρωπαίους Πολίτες», η διάταξη προσκρούει στις συνταγματικές αρχές της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος και της αναλογικότητας.

Κοινή ένσταση κατέθεσαν επίσης στο εκλογοδικείο η «Πατριωτική Ένωση – Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση», ο «Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός», το «Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας» και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Οδυσσέας Τηλιγάδας και Κωνσταντίνος Γκέκας.

Στρέφονται κατά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, πολιτικών κομμάτων, ευρωβουλευτών και ζητούν, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση των Ευροεκλογών της 25 Μαΐου 2014, την έκπτωση των βουλευτών της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, την έκπτωση από όλα τα δημόσια αξιώματα όλων των κυβερνητικών στελεχών, την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εκλεγέντων βουλευτών, την εφαρμογή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και την μείωση των βουλευτών στους 200.

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved