ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάει κόντρα στο ρεύμα

Ο Γιώργος Παπανδρέου πάει κόντρα στο ρεύμα

Σε ακόμα ένα συνέδριο παρευρέθηκε ως ομιλητής ο άνθρωπος που οδήγησε τη χώρα μας στον όλεθρο.

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στο συνέδριο της Royal Bank of Scotland, τόνισε πως προτεραιότητα έχουν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Ένωση να βάλει φρένο στη δογματική λιτότητα.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στις ανισορροπίες της Ευρώπης, τονίζοντας πως συνεχίζουν να υφίστανται, ενώ για την οικονομία είπε πως η Ευρώπη υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας. Ακόμη, αναφέρθηκε στην ανεργία η οποία καλπάζει τονίζοντας πως παραμένει εμπόδιο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε πως η συνέχεια δεν αφορά την οικονομία, αλλά την πολιτική, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η πρόκληση είναι, αν είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε μία πραγματική συλλογική δύναμη ή θα πορευτούμε ο καθένας μόνος του, χωρισμένοι σε δόγματα, θρησκείες και σύνορα».

Ως λύσεις πρότεινε μάλιστα μια τραπεζική ένωση, συντονισμό των δημοσιονομικών πολιτικών, ευρωομόλογα για την αντιμετώπιση και των επιμέρους χρεών, αλλά και την ανάπτυξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Υποστήριξε πως η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει το υπόδειγμα της πράσινης ανάπτυξης, ενώ το καλό, το κράτησε για το τέλος: «Ξέρω πως πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα με αυτά. Όμως, ή θα δράσουμε από κοινού και θα ενώσουμε δυνάμεις ή θα αντιμετωπίσουμε τη διάλυση του ευρωπαϊκού μας οράματος. Από εμάς εξαρτάται».

Διαβάστε επίσης:

Μετωπική Σαμαρά – Τσίπρα για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ