ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μακρή για καθαρίστριες: Τις απέλυσαν και τις εμπαίζουν

Μακρή για καθαρίστριες: Τις απέλυσαν και τις εμπαίζουν

Στην απόφαση του Άρειου Πάγου να αναβάλει για τέλη Φεβρουαρίου την απόφαση εκδίκασης της υπόθεσης των απολυμένων καθαριστριών αναφέρθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

«Οι Υπουργοί Οικονομικών της Συγκυβέρνησης απέλυσαν και εμπαίζουν τις καθαρίστριες. Αυτοί που δηλώνουν πως δεν επιθυμούν το κούρεμα του χρέους υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου. Αυτοί που χάρισαν 3.7 δισ. ευρώ στον Σάλλα της τράπεζας Πειραιώς», αναφέρει η κ. Μακρή.

«Αυτοί επικαλούνται το δημοσιονομικό όφελος και το Συμφέρον της Χώρας μας για να επιδείξουν πρωτοφανή ρεβανσισμό και μικροψυχία έναντι μερικών γυναικών, που το μόνο που ζητούν είναι να θρέψουν την οικογένεια τους με αξιοπρέπεια.

Τις χτύπησαν, τις κορόιδεψαν και τις συκοφάντησαν για να τις στείλουν σπίτι τους. Οι καθαρίστριες όμως άντεξαν, το πρωτοδικείο τις δικαίωσε. Ο Άρειος Πάγος καλείτε να αποδώσει δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι θα το κάνει.

Ως Βουλευτής του νομού Κοζάνης και κατά την συνταγματική επιταγή εκπρόσωπος όλων των Ελλήνων, παραμένω από την αρχή των κινητοποιήσεων συμπαραστάτισσα στον δίκαιο αγώνα των καθαριστριών για μια τίμια και αξιοπρεπή εργασία. Η διεκδίκηση των γυναικών αυτών ας αποτελέσει εφαλτήριο αγώνων επί δικαίων και λογικών αιτημάτων και άλλων κοινωνικών ομάδων, που πλήττονται από την ανθρωπιστική κρίση, που η συγκυβέρνηση των υποτακτικών στα συμφέροντα των ολιγαρχών δημιούργησε. Όλοι μαζί μπορούμε να θέσουμε τα θεμέλια μια κοινωνίας δικαιοσύνης, ισότητα και σεβασμού στην πατρίδα με κέντρο τον πολίτη», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των απολυμένων καθαριστριών

Ροή Ειδήσεων