ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα

Βενιζέλος: Παράγοντας σταθερότητας η Ελλάδα

Τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Σαουδική Αραβία για όλες τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή, υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Συμβουλευτικής Συνέλευσης (Shura Council) της Σαουδικής Αραβίας, δρ. Αμπντάλα μπιν Μοχάμεντ μπιν Ιμπραΐμ ελ Σέιχ (Abdullah bin Mohammed bin Ibrahim Al-Sheikh).

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι οι διμερείς σχέσεις είναι στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και σημείωσε ότι αυτό αποτελεί μια στρατηγική επιλογή»,

«Σε μια περίοδο όπου έχουμε πληθώρα κρίσεων σε όλη την περιοχή, ο σταθεροποιητικός ρόλος της Σαουδικής Αραβίας είναι εξαιρετικά σημαντικός», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Άρα έχουμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε, όχι μόνο για τα διμερή μας θέματα, αλλά και για τα μεγάλα περιφερειακά θέματα, γιατί νομίζουμε ότι μπορούμε να αναλάβουμε κοινές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της σταθερότητας, της ειρήνης και της ευημερίας».

Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Συνέλευσης (Shura Council) της Σαουδικής Αραβίας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για τη θερμή υποδοχή, τόνισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιστορικές και συμπλήρωσε:

«Η πολιτική θέση της Ελλάδας και η στρατηγική της τα τελευταία χρόνια, αλλά και παλαιότερα, ήταν πάντοτε ένας παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι «αυτό δεν είναι τυχαίο» αφού, όπως είπε, «είναι γνωστός ο ιστορικός ρόλος της Ελλάδας, παγκοσμίως. Γιατί εμείς στη Σαουδική Αραβία και στις χώρες του Κόλπου πιστεύουμε ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι προσωρινά, όχι μόνιμα».

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα ότι η σημερινή συνάντηση, όπως και αυτό το ταξίδι, θα είναι τα θεμέλια για μια μελλοντική, πολύ αποτελεσματική οικονομική και εμπορική συνεργασία.

Σχετικές ειδήσεις