ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η συνεργασία των προοδευτικών στο επίκεντρο Τσίπρα – Πιτέλα

Η συνεργασία των προοδευτικών στο επίκεντρο Τσίπρα – Πιτέλα

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάννι Πιτέλα, είχε το απόγευμα της Τετάρτης (7/1) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ιταλό πολιτικό για την πρόσφατη δήλωσή του ότι: «οι γερμανικές δεξιές δυνάμεις προσπαθούν να δράσουν σαν σερίφης της Ελλάδας ή οποιουδήποτε κράτους-μέλους της ΕΕ δεν είναι μόνο απαράδεκτο, αλλά πάνω απ' όλα είναι λάθος», ως απάντηση σε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο απέδιδε στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συμφωνία σε ενδεχόμενο «Grexit».

Από την πλευρά του, ο Τζιάνι Πιτέλα ανταπάντησε ότι έκανε αυτήν τη δήλωση διότι την πιστεύει, ενώ δεν έχει καμία διάθεση να θάψει το «τσεκούρι του πολέμου». Ζήτησε, επίσης, τη μεγίστη δυνατή συνεργασία όλων προοδευτικών δυνάμεων της Ευρώπης στις οποίες, όπως τόνισε, συμπεριλαμβάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στη βασική, κατά τη γνώμη του, αντιπαράθεση αυτήν την περίοδο στην Ευρώπη, ανάμεσα στις συντηρητικές και προοδευτικές πολιτικές…
Η συνομιλία έγινε ύστερα από αίτημα του ίδιου του κυρίου Πιτέλα.

Ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της νίκης στις επερχόμενες εκλογές θεωρείται ο ΣΥΡΙΖΑ και από την κορυφαία ελληνική στοιχηματική εταιρεία.

Σχετικές ειδήσεις