ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική η Χίλαρι στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση

Θετική η Χίλαρι στο πρόγραμμα εξόδου από την κρίση
Στην κατ’ ιδίαν συνομιλία της με το Γιώργο Παπανδρέου, χθες το βράδυ στο Παρίσι...

Θετική εμφανίστηκε η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ως προς το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων στην κατ’ ιδίαν συνομιλία της με το Γιώργο Παπανδρέου, χθες το βράδυ στο Παρίσι.

Η κ. Κλίντον παρέθεσε δείπνο, στην αμερικανική πρεσβεία στο Παρίσι, με προσκεκλημένους τους πολιτικούς ηγέτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια του ΟΟΣΑ, ανάμεσα στους οποίους και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο περιθώριο του δείπνου, ο κ. Παπανδρέου είχε την ευκαιρία να συζητήσει κατ’ ιδίαν με πολλούς ομολόγους του, αλλά και με την κ. Κλίντον. Η συζήτηση με την Αμερικανίδα πολιτικό περιστράφηκε γύρω από τη διεθνή οικονομική κατάσταση και ιδιαίτερα γύρω από την ελληνική οικονομία.

Η κ. Κλίντον βρήκε θετική και την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στις προσπάθειές της για την εφαρμογή του προγράμματος για την έξοδο από την κρίση, καθώς και την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να υπάρξει συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε συνομιλία και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, κυρίως για θέματα οικονομίας, ενώ αντάλλαξε απόψεις και με την πρόεδρο της Χιλής, Μισέλ Μπασελέ, τον Γάλλο πρωθυπουργό Φρανσουά Φιγιόν, τον γ.γ. του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκούρια, τον Αυστριακό καγκελάριο και τους ομολόγους του, πρωθυπουργούς της Ουγγαρίας και του Βελγίου, καθώς και με τον ΥΠΕΞ Μεξικού.

Ο πρωθυπουργός επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα.