ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: «Tην ύπαρξη 2 κρατών στη βάση ψηφισμάτων του ΟΗΕ» ζητούν οι Παλαιστίνιοι

Θεοδωράκης: «Tην ύπαρξη 2 κρατών στη βάση ψηφισμάτων του ΟΗΕ» ζητούν οι Παλαιστίνιοι

«Ο παλαιστινιακός λαός έχει χορτάσει από ψηφίσματα και δηλώσεις υποστήριξης. Η διεθνής κοινότητα και ιδιαίτερα η Ευρώπη έχουν ευθύνη να βρουν τρόπους επίλυσης του ζητήματος και όχι να το αφήνουν να διαιωνίζεται» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη συνάντησή του με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Αθήνα κ. Marwan Emile Toubassi.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι πιστεύει στην οντότητα του παλαιστινιακού κράτους και δεσμεύτηκε να συνομιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς στην Ελλάδα αλλά και τους ευρωπαίους ομολόγους του, ώστε να διαμορφωθεί μία κοινή θέση σε αυτό το ζήτημα.

Στη σημερινή τους συνάντηση (19/2/2015) ο κ. Toubassi τόνισε ότι «οι παλαιστίνιοι επιθυμούν να διαπραγματευτούν για τις λεπτομέρειες μίας λύσης και όχι για τη λύση αυτή καθεαυτή, η οποία είναι αυτονόητη. Η λύση δεν μπορεί να είναι άλλη, εκτός την ύπαρξη δύο κρατών στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Εξέφρασε την ανησυχία του για τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένου και ζήτησε από τον επικεφαλής του Ποταμιού, να στηρίξουν μαζί με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι η γενιά του έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από την ηγετική φυσιογνωμία του Γιασέρ Αραφάτ, την εποχή του οποίου χάθηκε, όπως είπε, μία τεράστια ευκαιρία για την οικουμένη να λύσει το παλαιστινιακό πρόβλημα.

Η ευθύνη γι' αυτή τη χαμένη ευκαιρία βαραίνει όλους, κυρίως τους Ισραηλινούς και τη διεθνή κοινότητα αλλά και τους Παλαιστινίους οι οποίοι τελικά είναι αυτοί που υπέστησαν κατά κύριο λόγο τις συνέπειες αυτής της αποτυχίας.

Τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής συνόδευαν οι συνεργάτες του, Ahmed Suhail και Muhanad Jarrar, ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόταν από τον Πρέσβη ε.τ. Αλέξανδρο Μαλλιά και τον συνεργάτη του Γιώργο Σκέμπερη.

Σχετικές ειδήσεις