ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Η νέα κυβέρνηση ξαναμπαίνει σε Μνημόνια

ΝΔ: Η νέα κυβέρνηση ξαναμπαίνει σε Μνημόνια

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, κατηγορώντας την ότι ξαναμπαίνει σε Μνημόνια.

«Η χώρα, με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές, είχε μπει στην ανάκαμψη, είχε εξασφαλίσει τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από όλους τους οίκους αξιολόγησης και έβγαινε από το Μνημόνιο. Η νέα κυβέρνηση τα αντέστρεψε όλα αυτά και ξαναμπαίνει σε Μνημόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μέχρι πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχόταν «θετικά μέτρα» (το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης») που τα είχε κοστολογήσει στα 12 δισεκατομμύρια...

Παράλληλα, καλούσε τον κόσμο να μην πληρώσει τις οφειλές του προς το Δημόσιο, ενώ υποσχόταν και «σεισάχθεια» για τις τραπεζικές οφειλές του…», τονίζει ο κ. Καραγκούνης και προσθέτει:

«Τώρα, καλεί τον κόσμο να πληρώσει τους φόρους, υπόσχεται να μην πάρει μέτρα που βλάπτουν τη δημοσιονομική και χρηματο-οικονομική σταθερότητα και ομολογεί δημόσια ότι έχει πρόβλημα χρηματοδοτικού κενού ως το τέλος της φετινής χρονιάς, ύψους πάνω από 20 δισεκατομμύρια».

•Ερώτημα πρώτον: τι απ’ όλα αυτά δεν ήξερε, όταν υποσχόταν προεκλογικά στους πάντες τα πάντα;

•Δεύτερον, τι απ’ όλα αυτά ήξερε και απλώς κορόιδευε τον κόσμο;

•Τρίτον, πώς θα καλύψει τις άμεσες χρηματοδοτικές ανάγκες για τις οφειλές της χώρας σε τόκους και χρεολύσια, τους επόμενους δύο μήνες, όπως έχει ρητά δεσμευτεί στο πρόσφατο Eurogroup;

•Το ερώτημα αυτό είναι άμεσο και πιεστικό, δεδομένου ότι ως τότε, δηλαδή μέχρι να τελειώσει η αξιολόγηση του Μνημονίου που προσυπέγραψε, δεν πρόκειται να λάβει καμία βοήθεια από την Τρόικα (τους «θεσμούς»).

•Τέταρτον, γιατί ενώ έχει τέτοιες πληρωμές στο άμεσο μέλλον, διακήρυσσε ως πρόσφατα ότι «δεν χρειάζεται τα 7,2 δισεκατομμύρια» της τελευταίας δόσεις από το Μνημόνιο;

•Πέμπτον, τι θα κάνει με τις πολύ μεγαλύτερες πληρωμές που έχει να αντιμετωπίσει μετά τον Ιούνιο; Προφανώς, θα καταφύγει σε επόμενο Μνημόνιο, γιατί στις αγορές δεν μπορεί πια να βγει!

Για πόσο χρηματικό ποσό και με ποιους όρους;», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και σημειώνει:

«Να σημειωθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ήδη καταφέρει να βγει η Ελλάδα στις αγορές με επιτυχία, από τον περασμένο Απρίλιο, μέχρι που επικράτησε η πολιτική αστάθεια που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο. Συνεπώς, δεν θα είχε πλέον ανάγκη νέου Μνημονίου…».

«Η χώρα, με την προηγούμενη κυβέρνηση είχε βγει στις αγορές, είχε μπει στην ανάκαμψη, είχε εξασφαλίσει τη βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητάς της από όλους τους οίκους αξιολόγησης και έβγαινε από το Μνημόνιο.

Η νέα κυβέρνηση τα αντέστρεψε όλα αυτά και ξαναμπαίνει σε Μνημόνια!

«Πανηγυρίζοντας» μάλιστα…», καταλήγει ο κ. Καραγκούνης.

Ρoή Ειδήσεων