ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος για συμφωνία με ΗΠΑ: Υπέγραψα για να μην πετούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Καμμένος για συμφωνία με ΗΠΑ: Υπέγραψα για να μην πετούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μίλησε στην εκπομπή «στον Ενικό», για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, την εξεταστική για το μνημόνιο, τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, το ελληνικό χρέος, τη στάση της Γερμανίας, αλλά και για τη διακρατική συμφωνία 500 εκατ. δολαρίων με τις ΗΠΑ.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τους θεσμούς και είπε ότι δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία. «Καταλήγουν μετά από 40 ώρες συζητήσεων σε τέσσερα σημεία και μετά στέλνουν email με άλλα 25 σημεία. Η κυβέρνηση έχει όλη την καλή διάθεση να υπάρξει ένας έντιμος συμβιβασμός αλλά οι θεσμοί δεν θέλουν να υπάρξει συμφωνία» είπε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε: «Ζητούν μειώσεις μισθών και συντάξεων και ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Ζητούν να εφαρμόσουμε μέτρα που δεν εφάρμοσε ούτε η κυβέρνηση Σαμαρά».

Παράλληλα κατηγόρησε ανοιχτά τη Γερμανία ότι δεν επιθυμεί να υπάρξει λύση με την Ελλάδα. «Δεν θέλει η Γερμανία να βρεθεί λύση. Έχει αποφασίσει ότι θα κερδίσει την επικυριαρχία στην Ευρώπη. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν είναι θέμα να βγάλουν τους ΑΝΕΛ ή τον Λαφαζάνη από την κυβέρνηση αλλά να στείλουν ένα μήνυμα ότι σε αυτήν εδώ την ήπειρο διατάζει η Γερμανία. Ο κ. Σόιμπλε διατάζει και οι άλλοι εκτελούν» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει «πολιτικές που διέλυσαν την πατρίδα μας». «Η εντολή του ελληνικού λαού είναι: ή θα συμφωνήσουν με τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο ελληνικός λαός ή θα πάμε σε ρήξη. Ο ελληνικός λαός δεν μας είπε να κάνουμε την κυβέρνηση Σαμαρά και να παίρνουμε να μεταφράζουμε τα νομοσχέδια» υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας.

Για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια ο υπουργός Άμυνας είπε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια και δεν πλήττει την ενότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή. «Ενότητα δεν μπορεί να υπάρχει. Ενότητα από πολιτικούς που είμαστε σε διαφορετικούς χώρους και λειτουργούμε με διαφορετικές αρχές πια δεν μπορεί να υπάρξει» τόνισε ο Πάνος Καμμένος και κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι στο όνομα της συγκάλυψης δεν θέλουν να ακουστεί η αλήθεια.

«Εμείς, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ, κατεβήκαμε στον ελληνικό λαό και είχαμε ως συνθήματα την επιτροπή λογιστικού ελέγχου και την εξεταστική επιτροπή. Ο ελληνικός λαός το αποφάσισε» είπε ο υπουργός Άμυνας.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με το ΦΠΑ στα νησιά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αυξηθεί.

«Δεν πρόκειται να ανεβεί ο ΦΠΑ στα νησιά» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και σημείωσε πως «κι εμείς ως συγκυβερνήτες που ερωτηθήκαμε, συμφωνήσαμε. Η συμφωνία ήταν ότι δεν θα κάνουμε πίσω στο ΦΠΑ στα νησιά με τίποτα, ποτέ. Τέλος.».

Ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στο ζήτημα των εξοπλιστικών και σημείωσε ότι υπέγραψε την πρώτη δόση για τα αεροπλάνα «Papa -3», καθώς δεν μπορούσε να επιτρέπεται στα τουρκικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από το Αιγαίο για έρευνα και διάσωση. «Αυτή η συμφωνία πείραξε τους εμπόρους όπλων. Γιατί είναι μία συμφωνία που δεν έχει μίζα. Δεν έχει μεσάζοντες. Δεν έχει ανάδοχους» είπε ο Πάνος Καμμένος.

Σχετικές ειδήσεις