ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητρόπουλος: Ο Γιούνκερ μετέφερε πολεμικό ανακοινωθέν

Μητρόπουλος: Ο Γιούνκερ μετέφερε πολεμικό ανακοινωθέν

Επικριτικός απέναντι στον πρόεδρο της Κομισιόν εμφανίστηκε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος σχετικά με τον ρόλο του στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες.

"Ο διαλλακτικός, ο ήπιος και ο φιλέλληνας κ. Γιουνκέρ ανέλαβε να μεταφέρει πολεμικό ανακοινωθέν. Και φαίνεται ότι στην πενταμερή προχθές δεν συζήτησαν για ένα διαλλακτικότερο σχέδιο απέναντι στον Τσίπρα αλλά απεφάσισαν την κοινή σκληρή γραμμή Σόιμπλε - Λαγκάρντ", σημείωσε μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

"Ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά και μετέφερε το χυδαιότερο, το δολοφονικότερο, το σκληρότερο σχέδιο, όταν όλοι προσδοκούσαμε ότι η διαπραγμάτευση κλείνει, ότι πάμε σε ηπιότερες εκδοχές συνεννόησεις και ότι επιτέλους θα πάμε σε μια συμφωνία που όλοι θέλουμε γιατί αποκλείουμε τη ρήξη που θα οδηγούσε σε τραγωδία", συμπλήρωσε.

Και πρόσθεσε πως "όλο το πακέτο των μισθών και των συντάξεων εμφανίστηκε στην ακροτάτη εκδοχή. Φαίνεται ότι και η πολιτικοποίηση του ζητήματος, φαίνεται όπως το ερμήνευσα στην πενταμερή, όχι δεν ωφέλησε αλλά την ερμήνευσαν κατά τον τρόπο που την μεταδώσατε, οι δανειστές σκήνουν σκηνικό απόλυτου αδιεξόδου".

Όπως πρόσθεσε ο λαός στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα αλλά η πρόταση των δανειστών "δεν έχει να κάνει σε συζήτηση ανάμεσα σε λαούς, δεν έχει να κάνει με συζήτηση όλες τις δεκαετίες ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες, είναι πολεμικό ανακοινωθέν, είναι τελεσίγραφο, είναι ένα ακραίο σχέδιο το οποίο δεν μπορεί να συζητηθεί".

Ανέφερε πως από εδώ και πέρα τον λόγο έχει ο πρωθυπουργός και πως "η ΚΟ πρέπει άμεσα να ενημερωθεί για όλες αυτές τις διεργασίες και η κεντρική επιτροπή".

"Δεν μπορεί να πάμε με αυτό το σχέδιο των δανειστών", είπε και υπογράμμισε πως "αυτό δεν είναι σχέδιο προς λαούς, δεν είναι σχέδιο προς του χειρότερους οφειλέτες, και κυρίως προς εταίρους σε μια περιφερειακή ένωση που φαίνεται από τα πιο προβεβλημένα στελέχη της έχουν εγκαταλείψει την αλληλεγγύη".

Σχετικές ειδήσεις