ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικές νουθεσίες Σουλτς σε Τσίπρα

Προκλητικές νουθεσίες Σουλτς σε Τσίπρα

Μάλλον έχει παρανοήσει το ρόλο του ως προέδρου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο κ. Σούλτς, ο οποίος και πάλι παρεμβαίνει και κουνάει το δάχτυλο στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Σε δηλώσεις του– καθ’ υπέρβαση προφανώς του ρόλου που οφείλει να έχει ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου- ο κ. Σούλτς δηλώνει…εκνευρισμένος «από τα παιχνιδάκια της κυβέρνησης του Τσίπρα».

Μάλιστα, απευθύνει και νουθεσίες λέγοντας «αν ο Τσίπρας δεν συμφωνήσει σε αυτή τη δίκαιη προσφορά (σ.σ. στις προτάσεις Γιούνκερ), αμαρτάνει έναντι του λαού του και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη- δεν ενεργεί έτσι ένας υπεύθυνος πολιτικός άνδρας».

Ο κ. Γιουνκέρ έκανε «κοινωνικά ανεκτές» προτάσεις, συνέχισε ο κ. Σουλτς και προσέθεσε: «Καμία περικοπή των ελληνικών ελάχιστων συντάξεων, αλλά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως πχ. μια υψηλότερη ηλικία για σύνταξη. Καμία αύξηση του ΦΠΑ σε φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά υψηλότερη φορολόγηση των πλουσίων και εξοικονόμηση στον στρατιωτικό προϋπολογισμό».

Συνέστησε δε σύνεση στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών και τόνισε ότι «δεν υπάρχουν γρήγορες και εύκολες λύσεις».

Σχετικές ειδήσεις