ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρόμπλος: «Μαγείρεψαν» τα νούμερα του ελλείμματος

Στρόμπλος: «Μαγείρεψαν» τα νούμερα του ελλείμματος

Ευθύνες κατά του Ανδρέα Γεωργίου – Προσχεδιασμένη η διόγκωση του ελλείμματος.

Με την κατάθεση του πρώην διευθυντή Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ Νικόλαου Στρόμπλου, ολοκλήρωσε την Τετάρτη τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή.

Η κατάθεση του Νίκου Στρόμπλου κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με αυτά που είχε υποστηρίξει νωρίτερα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Νίκος Λογοθέτης.

Ο πρώην διευθυντής Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ υποστήριξε με τη σειρά του όλα ήταν προσχεδιασμένα σε ότι αφορά την διόγκωση των ελλειμμάτων επιρρίπτοντας εμπλοκή και προσωπικές ευθύνες στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Όπως τόνισε, φαίνεται καθαρά ότι έγινε μια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων αφού τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2009 το χρέος ήταν οκτώ δισ. και το τελευταίο τρίμηνο εκτινάχθηκε κατά 10 δισ. ευρώ.

«Με το ζόρι έπρεπε να επιτευχθεί αυτό το έλλειμμα, μαγειρεύοντας νούμερα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Νίκος Στρόμπλος μίλησε ακόμα για προκλητική ασυλία που είχε απέναντι στους θεσμούς ο κ. Γεωργίου, και πρόσθεσε ότι «προφανώς είχε πολιτική κάλυψη», διαφορετικά, όπως είπε, δεν θα μπορούσε να πάρει αυτές τις αποφάσεις που οδήγησαν σε εκτροχιασμό των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και στο δεύτερο μνημόνιο.

Αύριο, Πέμπτη, εκπρόσωποι των κομμάτων θα συναντηθούν, προκειμένου να επικαιροποιήσουν τη λίστα μαρτύρων, ενώ η επόμενη συνεδρίαση προσδιορίστηκε στα τέλη Ιουνίου.