ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουίκ: Το σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα περάσει

Κουίκ: Το σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα περάσει

Σκηνικό βίαιης ανατροπής της κυβέρνησης σε συνεργασία με ξένους παράγοντες, επιχειρούν να στήσουν «δούρειοι ίπποι» του ελληνικού πολιτικού σκηνικού, «βλέπει» ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Ο κ. Κουίκ σημείωσε ότι αυτοί οι σχεδιασμοί θα αποτύχουν: «Δεν θα τους περάσει. Η πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού, αν χρειαστεί, θα δοθεί ακόμη πιο έντονη και ισχυρή».

Επιστρέφοντας από το Βελιγράδι και απαντώντας σε ερώτηση για τη πορεία των διαπραγματεύσεων, ο κ. Κουίκ διαπίστωσε πως «την περασμένη Δευτέρα οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης έγιναν δεκτές με θερμή ανακοίνωση της Κομισιόν και με δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων πολιτικών, προκαλώντας θετικά πρόσημα σε όλες τις αγορές και εκτόξευση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, με την βεβαιότητα ότι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα επέρχεται η τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Θεσμών. Έφτασαν λιγότερο από 36 ώρες για να πάρει το όλο σκηνικό μια άγρια όψη, με μια απίστευτη παρέμβαση του ΔΝΤ που ισοπέδωσε τα πάντα. Για να μπούνε σήμερα και άλλοι στο χορό. Όλο αυτό το σκηνικό της βίαιης ανατροπής, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι θέμα μελέτης στην οποιαδήποτε Πανεπιστημιακή έδρα, που ασχολείται με τον Μακιαβέλι».

Ο κ. Κουΐκ αναφέρθηκε στην ανάρτηση του Πάνου Καμμένου στο Διαδίκτυο με την οποία ζήτησε να υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι αυτό «τα λέει όλα μπροστά στο σκηνικό τρόμου και εκβιασμού, που προσπαθούν κάποιοι να στήσουν, προφανώς, θεωρώντας «αγκάθι» μέσα στον ευρωπαϊκό χώρο την κυβέρνηση Τσίπρα, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Έκανε δε λόγο για «Δούρειους Ίππους» του πολιτικού χώρου που «δεν διάβασαν καλά το μήνυμα (των εκλογών) του Ιανουαρίου και εξακολουθούν να παίζουν το παιγνίδι της τρομολαγνείας με τα παπαγαλάκια τους, βάζοντας με τη στάση τους στο εσωτερικό και με τα διεθνή πάρε - δώσε τους, πλάτες στα παράλογα των θεσμών».

«Τώρα πια, ακόμα και ο πιο κακόπιστος Έλληνας, έχει καταλάβει τα παιγνίδια που παίζονται σε βάρος όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά κυρίως σε βάρος της πατρίδας του και της οικογένειας του» κατέληξε ο κ. Κουΐκ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων