ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μνημόνιο 3: Τηλεφώνημα - μυστήριο Τσίπρα σε Παυλόπουλο

Μνημόνιο 3: Τηλεφώνημα - μυστήριο Τσίπρα σε Παυλόπουλο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε λίγα λεπτά μετά τις 20:30 το βράδυ της Τετάρτης (15/07/2015), ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr, ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον κ. Παυλόπουλο να παραμείνει ως αργά απόψε στο γραφείο του, πυροδοτώντας έτσι τα σενάρια παραίτησής του ή ακόμα και προκήρυξης πρόωρων εκλογών, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τη συμφωνία στη Βουλή δεν είναι αυτό που επιθυμεί.

Τσίπρας: Ή ψηφίζετε τη συμφωνία ή αύριο δεν θα είμαι πρωθυπουργός!

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε... τελεσίγραφο στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους βουλευτές που απειλούν πως είτε θα καταψηφίσουν είτε θα ψηφίσουν «παρών» στο νομοσχέδιο της συμφωνίας, ανέφερε ότι αν απόψε (15/07/2015) δεν υπερψηφίσουν τη συμφωνία, την επόμενη ημέρα, δηλαδή αύριο, Πέμπτη (16/07/2015) δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός της χώρας.

«Ένα πράγμα που πρέπει να συζητήσουμε είναι εάν αυτό το δίλημμα που τέθηκε στην ελληνική κυβέρνηση για συμφωνία ή Grexit ήταν πλαστό η πραγματικό», τόνισε ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε, εάν πιστεύει κάποιος ότι ο πρωθυπουργός παραπλανήθηκε από κάποιο πλαστό δίλημμα, από κάποια μπλόφα των δανειστών, να βγει να το πει και πως εάν κάποιος πιστεύει όμως ότι ήταν πραγματική αυτή η απειλή, τότε θα πρέπει να αναλογιστεί και τις συνέπειες της μη συμφωνίας.

Κλείνοντας την ομιλία του και τις εργασίες της ΚΟ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, επίσης, ότι είναι πρωθυπουργός επειδή έχει μια Κοινοβουλευτική Ομάδα πάνω στην οποία στηρίζεται και πάνω στην οποία βασίζεται, για να σημειώσει ότι αν δεν έχει τη στήριξη από αυτή την Κ.Ο. τότε δυσκολεύεται να είναι πρωθυπουργός και την επόμενη μέρα.

Σε αυτό το σημείο, ο πρωθυπουργός δέχτηκε, μάλιστα, θερμό χειροκρότημα.

Όσον αφορά στο ζήτημα των εναλλακτικών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μόνη εναλλακτική που ακούστηκε ήταν η αποδοχή του σχεδίου Σόιμπλε (σ.σ.: για συμφωνημένη έξοδο), όπως το διατύπωσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι το σχέδιο Σόιμπλε είχε και ένα άλλο σκέλος, που δεν ήταν άλλο από την πτώση της κυβέρνησης.

«Κανέναν από τα δύο ενδεχόμενα δεν πρόκειται να συμβεί», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικές ειδήσεις